tiistai 29. marraskuuta 2016

Aurinkoa marraskuuhun


Ihanan aurinkoinen, luminen, marraskuun lopun päivä houkutti pukemaan jotain värikästä näiden harmaiden säärystimien kaveriksi. Vähän puolen päivän jälkeen varjot ovat jo pitkiä ja päivänvalossa kuvailu on harvinaista herkkua.


Näiden säärystimien neulominen tuntui aika pitkäveteiseltä. Aluksi tein resorit 1 o kiertäen, 1 n, mutta ne eivät oikein istuneet nätisti ja tuntuivat liian kiristäviltä. Tein resorit uusiksi 2 o, 2 n -tyylillä ja niistä tuli paremmat. Mallineuleen kuvio on sama kuin Yhteishyvä-lehdessä olevassa polvisukkien ohjeessa. Malli on melkein sama, kuin perinteinen muurahaisenpolku, mutta siinä on kaksi "välikerrosta" kavennus-langankiertokerrosten välissä. En tehnyt mitään kavennuksia nilkkaa kohti, vaan nämä on neulottu tasapaksuna pötkönä, mallineule on joustavaa ja mukautuu hyvin jalkaan. 

Neuloskelin näitä tavallisilla, harmailla metallisukkapuikoilla, sillä paremat puikot sattuivat olemaan kiinni muissa töissä ja kylläpä eron huomasi selvästi: sormet ja kädet kipeytyivät jo hetken neulomisen jälkeen, eikä lanka tuntunut luistavan yhtä hyvin kuin hiilikuitupuikoilla. Paluuta vanhoihin puikkoihin ei siis ole näkyvissä, varapuikkoina saavat aikaansa enimmäkseen viettää.


Vaikka näiden säärystimien neulominen tuntuikin pitkästyttävältä, olen sillti tyytyväinen lopputulokseen. Näitä voi käyttää muhkeasti rutussa tai pitkäksi vedettynä, jolloin ulottuvat yli polven ja lämmittävät mukavasti.


Harmaat pitsisäärystimet

Lanka: Novita 7 Veljestä, harmaa (043), yhteensä 197 g
Puikot: 3,5 mm metalliset sukkapuikot
Koko: Pituus venyttämättä 50 cm
Ohje: Yhteishyvä, Neulotut polvisukat

Harmaaraitaiset sukat


Nämä miestensukat päätyvät pukinkonttiin jouluksi. Taitavatkin olla suurimmat sukat, jotka olen koskaan neulonut, sillä nämä sopivat 46-kokoiseen jalkaan. Malliksi valikoitui jälleen sama, kuin Metsäisissä sukissa, sillä tämä malli joustaa ja istuu mielestäni hyvin jalkaan.


Näistä tuli mukavat, simppelit perussukat, joiden neulominen oli isosta koosta huolimatta nopeaa. Tykkään tehdä tasaraitaisia sukkia, sillä kerrosten laskeminen on helppoa, eikä sukkien saman kokoisiksi saamiseksi tarvitse nähdä suurta vaivaa.


Harmaaraitaiset mistensukat

Langat: Novita 7 Veljestä grafiitti (044) ja harmaa (043), yhteensä 147 g
Puikot: 3,5 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot 15 cm
Koko: 46
Ohje: Metsäiset sukat

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Marras-Sukat

 

Osallistuin Facebookissa Marras-Sukka tempaukseen, jossa osallistujat saivat ensin heitellä ehdotuksia väriyhdistelmistä ja erilaisista neuletekniikoista. Järjestäjä arpoi niistä sitten seuraavat, joita täytyi sukissa käyttää:

  • Värinä turkoosi-musta-valkoinen
  • Pitsineule, johon oli kaavio valmiina
  • Kirjoneule, jonka kuvion sai päättää itse
  • Sileä neule


Langaksi minulla valikoitui DROPS Karisma, joka on 100% superwash-villaa. Lanka oli aivan ihanan pehmeää neulottavaa seiskaveikan karheuden jälkeen! Väriyhdistelmä tuntui minusta alkuun kovalta, joten otin mustaksi langaksi mix-langan, joka on grafiitinharmaatakin tummempaa, melkeinpä mustaa.


Päädyin yhdistelemään tekniikat hyvin simppelillä tavalla; kolmen kaavion verran pitsineuletta, kirjoneuleen kautta sileään neuleeseen. Silmukkamääristä voisi vielä laittaa maininnan muistiin, aloitin 60 silmukalla ja kaventelin sopivissa kohdissa nilkkaa kohti 4 x 2 silmukkaa, terässä 52 silmukkaa. Olen hyvin tyytyväinen tähän malliin, sillä less is more tällä(kin) hetkellä meikäläisen neuletöissä.

Marras-sukat

Langat: DROPS Karisma koksinharmaa (mix 53), valkoinen (uni colour 19) ja vihreä (mix 50), yhteensä 125 g
Puikot: 3 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot 15 cm
Koko: 39-40
Ohje: Oma sovellus, pitsikuvio kirjasta The Knitting and Crochet Bible, malli Norwegian fir