lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuosi vaihtuu

Viimeinen päivä vuotta 2011 ja sopivasti sateli yön aikaan vähän luntakin. Loppuva vuosi on ollut ahkera neulevuosi, kuten postausten määrästä voi päätellä. Olen omasta mielestäni myös kehittynyt neulojana paljon, pitkäjänteisyyskin on vähän kasvanut. Tuntuu, että alkaa se oma tyyli vähitellen löytyä näissä tekeleissä.

Kiitokset kaikille lukijoilleni ihanista kommenteista, ne motivoivat tätä blogia päivittelemään! Alkuvuodesta laitan sen lupailemani arvonnan pystyyn, kunhan saan palkinnon kasattua valmiiksi :)

Päivittelin myös pari kuvaa Ensiaskeleeni neulojana -juttuun, käykäähän vilkaisemassa.
Oikein hyvää ja onnekasta vuotta 2012!

perjantai 23. joulukuuta 2011

Ympyräjakku

KyJy #6
Aloitettu: 14.07.2011
Valmis: 04.12.2011

Täten esittelen viimeisen KyJy 2011 -tempauksen työn. Kaikki 24 tuli valmiiksi melkein hyvissä ajoin. Huomennahan tuo tempauskin loppuu :D Huomenna onkin jouluaatto ja lunta vain pieni ripaus pihalla, kuten tämän päivän kuvailuista voi huomata. Nyt sentään pientä parin asteen pakkasta, joten ei niin märkää enää ole. Olen kyllä tyytyväinen itseeni, kun kaikki aloitukset tulivat valmiiksi. Välillä meinasi into kokonaan loppua ja olisi tehnyt mieli vaan kaikkea muuta tehdä, mutta hurja loppukiri kannatti. Nyt pidän taukoa kaikista tempauksista ja vaihdoista ja keskityn tekemään vaan sitä, mitä sattuu mieleen tulemaan :) Tosin pari tilaustyötä odottelee lankoja..

Tästä jakusta piti tulla pitkähihainen, mutta lanka loppui harmillisesti kesken, niin tulikin lyhythihainen. Ja oikeastaan tykkään tästä enemmän näin, mukava käyttää pitkähihaisten päällä pienenä lämmikkeenä. Tässä näkyy myös langan värjäyserän vaihtuminen, kun kunnon valossa katsoo, eli ei mennyt ihan nappiin tämän kanssa :) Hauska selän keskeltä aloitettava malli kyllä, pitänee neuloen tehdä joku vastaavalla idealla vielä joskus.
Virkattu ympyräjakku

Lanka: Novita 7 veljestä, tummanruskea (000), 365 g
Koukku: 4 mm virkkuukoukku
Ohje: DROPS Design NE-061

Jämälankakäärme

KyJy #4
Aloitettu: 29.06.2011
Valmis: 21.12.2011

Tällainen kärmes syntyi, kun koitin keksiä käyttöä karmealle sini-vihreälle raitalangalle. Tuli melko iso kita, joten hieman tuotekehittelyä vaatii seuraavaan kertaan, kun alan käärmettä tekemään :)Jämälankakäärme

Lanka: Novita 7 veljestä yhteensä 156 g
Puikot: 4 mm bambusukkapuikot + vikkuukoukku 3,5 mm
Ohje: Omasta päästä

Karhunvatukka-setti

KyJy #19
Aloitettu: 05.08.2011
Valmis: 20.12.2011

Peruspipo-lapassetti parivuotiaalle. Myssystä tuli hieman väljä, mutta hyvin toimii, kun ohuen kuminauhan pujotti alareunaan.

Karhunvatukka-setti
Lanka: Novita Milla, violetti (000) ja liila (000), yhteensä 66 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm bambusukkapuikot
Ohje: Omasta päästä

Annis

KyJy #24
Aloitettu: 09.08.2011
Valmis: 18.12.2011

Kun kaikki muut, niin kaipa sitten miekin.. Eli tässä elämäni ensimmäinen Annis-huivi, jonka Knittyssä julkaistu malli on ollut suosittu  jo pitemmän aikaa. Ihan helppo ei alku ollut tämän kanssa, kokeilin kolmea eri lankaa ja loin ne 363 silmukkaa kolmesti todetakseni, että taas tuli liian kireä aloitus. Kokeilin neulomallakin luoda välillä, kun yleensä teen ristikkäin nuo silmukat, mutta en saanut silleenkään tasaista ohuella langalla. Neljännellä kerralla ja vähän paksummalla langalla tuli hyvä aloitus ja loppuhan olikin sitten parin päivän homma, kun kunnolla alkuun pääsi.

Oli kyllä hauska malli tehdä, tykkäsin kovasti. Ja tästä väristä tykkään.. tällainen utuinen harmaan liila :) Ehkä joutuu vielä kokeilemaan vähemmän pörröisellä langalla keväämmällä. Nypyt onnistuivat ihan välttävästi ohjeen mukaan tehtynä, vaikka kallistuvatkin vähän toiselle kyljelleen.


Annis

Lanka: Rose Mohair, liila (732) 87 g
Puikot: 6 mm / 80 cm ja 5 mm / 80 cm
Ohje: Knitty spring+summer 2010 suomennos (pdf): Agatha

lauantai 3. joulukuuta 2011

Myssyjä päähän talvisäähän

KyJy #9
Aloitettu: 24.07.2011
Valmis: 14.10.2011

Pari myssyä itselle valmistui sopivasti ilmojen viiletessä. Kierreraitamyssy oli hauska tehdä erikoisen rakenteensa vuoksi; ensin neulottiin suunnikkaan muotoinen nurjien ja oikeiden kerrosten muodostama raitaosuus, joka ommeltiin renkaaksi ja kiristettiin päälaelta suppuun. Neuloin alareunaan vielä pienen joustimen, niin pysyy napakammin päässä :)

Novitan Kelo-lanka on muhkean pehmoista ja lämmintä, eikä kutita yhtään päätä. Rento mössykkä tästä tuli, ei latistu "kampaus" :D


Kierreraitamyssy
Lanka: Novita Kelo purppura (598), 91 g
Puikot: Pyöröpuikko 8 mm / 60 cm

- - - 
KyJy #22
Aloitettu: 07.08.2011
Valmis: 16.10.2011

Toinen samaan syssyyn valmistunut myssy on Novitan Polku Punajuuri -langasta valmistunut wurm-myssykkä, jota tein kuin iisakin kirkkoa. Ohut lanka ja yksitoikkoinen malli, niin jotenkin vaan ei innostanut tehdä. Lanka on myös hyvin kiharaa, joten jälkikään ei ole tasaisimmasta päästä. Seuraavan kerran hieman paksumpi ja sileämpi lanka tähän malliin sitten :) Tästäkin tuli tällainen rasta-mallinen lörtsöpipo, ihan kiva, jos vaan päässä kestää.


Wurm-myssy
Lanka: Novita Polku punajuuri (872), 50 g
Puikot: Pyöröpuikko 3 mm / 60 cm ja sukkapuikot 3 mm
Ohje: Wurm by Katushika (Ravelry)