torstai 29. syyskuuta 2011

Huovutettu läppärilaukku

KyJy #8
Aloitettu: 21.07.2011
Valmis: 26.09.2011



Pitkästä aikaa uskaltauduin kokeilemaan pesukonehuovutusta. Oli tarvetta läppärinsuojalle ja siitä se ajatus sitten lähti. Lankana käytin tummanruskeaa Drops Eskimoa, jota oli oikein ihana neuloa. Pohjaan ja reunukseen tein ainaoikeaa, muuten on ihan sileää neuletta, pyörönä. Harmittaa vaan vietävästi, kun en muistanut mitata ja kuvata ennen huovutusta! Oli olevinaan niin kiire tunkea tämä pesukoneeseen :( Koneesta tultua survoin läppärin muovipussiin ja muotoilin huovutuksen sen päälle kuivumaan, niin sain tismalleen sopivan kokoisen tästä.

Kuivumisen jälkeen tämä näytti aika ankealta ja oli pakko virkata tähänkin kukka. Viimeaikaisissa töissäni taitaa melkein kaikissa olla kukka koristeena, mikä kukkahulluus lienee iskenyt :) Tuli mieleen, että tämän olisi voinut koristaa valmiilla pienellä pitsiliinalla, jos olisi sellainen sopiva kaapista joutavana löytynyt. Tähän hätään jouduin kuitenkin turvautumaan luonnonvalkoiseen seiskaveikkaan ja omien aivojen tuotokseen.

Paikallisesta käsityöliikkeestä löytyi symppikset napit ja lenksut virkkasin ruskeasta nallesta. Tästä tuli mukavan lempeä väritykseltään, varmasti tulee käytettyä!






















 Huovutettu läppärilaukku

Lanka: Drops Eskimo, tummanruskea (03) 245 g ja Novita 7-veljestä luonnonvalkoinen (010) 20 g
Puikot: 7 mm muovipyöröt, 4 mm virkkuukoukku
Ohje: Omasta päästä

maanantai 26. syyskuuta 2011

Virkattu kori

KyJy #17
Aloitettu: 03.08.2011
Valmis: 15.08.2011


Jälleen ontelokuteesta puolipylväillä virkattua. Malli löytyi Kauhavan Kangasaitan sivuilta, sitä hieman soveltaen syntyi oikein söpö kori. Pohjan halkaisija 20 cm ja reunan korkeus 14 cm.



Virkattu kori
Kude: Lilli-ontelokude, valkaistu 233 g
Koukku: 8 mm muovikoukku

Kuvauspaikka Kerimäen rautatieasema, nalle kuvausrekvisiittaa ;)

torstai 22. syyskuuta 2011

Gerbera-peitto

KyJy #15
Aloitettu: 01.08.2011
Valmis: 12.09.2011


Tähänastisen elämäni suurin virkkaustyö on tämä tilkkutorkkupeitto. Oli kyllä niin mukavaa ja koukuttavaa tehdä tätä, että tekis melkein mieli aloittaa toinen samanmoinen heti perään :) Olen jo vähän katsellut lankanyssäköistä jämälankaa siihen malliin, että niistä voisi seuraava peitto syntyäkin, pitääpä ottaa kuva suunnitelmistakin jossain vaiheessa.

Tilkun malli tähän peittoon löytyi pienen etsiskelyn jälkeen saksankielisestä blogista. Etsiskelin juuri tällaista neliötä, jossa on pyöreä, tiivis keskusta ja tämä miellytti silmää kaikista eniten. En ole suomenkielisenä törmännyt tähän tilkkuun, joten taidan kirjoitella vielä ohjeenkin tähän, kunhan aikaa vähän liikenee.

Palat yhdistelin virkkaamalla kiinteillä silmukoilla samantien palojen valmistuttua, ensin 9 tilkkua riviinsä ja virkkailin yhteensä 12 riviä toisiinsa. Tilkkuja kertyi näin ollen yhteensä 108 kappaletta. Reunan viimeistelin parilla kerroksella kiinteitä silmukoita ja 4 silmukan nirkoilla.

Peitolle tuli kokoa 110 x 145 cm ja 7-veljestä lankoja kului yhteensä 1 400 g.



Gerbera-peitto
Lanka: Novita 7-veljestä, musta (099), grafiitin harmaa (044), fuksia (553), punainen (587)
Koukku: 4 mm metallikoukku
Ohje: Mallivirkkaus: www.kasa-amend.com

Virkattu rusettikassi

KyJy #13
Aloitettu: 28.07.2011
Valmis: 28.08.2011

Tästä laukusta piti tulla alunperin vähän erilainen, eli tämä ohje oli mielessä. Muutaman kerroksen jälkeen kuitenkin huomasin, että käsiala on aivan liian löysää napakkaan käsilaukkuun (joo, voisi ehkä joskus niitä mallitilkkujakin virkkailla). Siispä päätin tehdä kauppakassimuotoisen tuotoksen. Värikin alkoi tökkiä jo heti alkuunsa, mikähän mielenhäiriö oli taas ostaa beigeä lankaa, en ymmärrä.. mutta mallivirkkauksesta tykkään, on melkein sama kuin aiemmin tekemässäni Romanttisessa laukussa. :)

Vuori tähän on tehtävä pikimmiten, ettei pienemmät tavarat luiskahtele raoista. Voisi tehdä vuoriin pienen taskunkin sisälle. Ompelurästien pino senkun vain kasvaa :)

















Virkattu rusettikassi
Lanka: Drops Paris, beige 228 g
Koukku: 5 mm metallikoukku
Ohje: Muokattuna Chochet Hobo Bag

Pocket Book Slippers

KyJy #7
Aloitettu: 21.07.2011
Valmis: 25.08.2011

Pitemmän aikaa on ollut näiden tossukoiden ohje tallessa ja nyt päätin vihdoinkin toteuttaa. Superhelppo ohje ja näppärät kotitossut virkatulla nappikukalla koristettuna. Langaksi löytyi musta isoveikka lankalaatikon pohjalta, mielestäni juuri passelin paksuinen lanka näihin. Pakko tehdä joulupukin konttiin parit tällaiset vaikka KyJy:n ohi.

Koristukseksi tein reilut nappikukat omasta päästä, peittää samalla vähän epäkauniin yhdistyskohdan :)

Tempauksesta puheenollen, vähän on tekeminen nyt hidastunut huolestuttavasti. Ei oikein tekisi mieli neuloa ollenkaan, virkkailu vaan kiinnostaa. Ehkä pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja neule käteen illalla sohvalla relatessa, jospa sieltä korista alkaisi joku neule puhuttelemaan :)




Pocket Book Slippers
Lanka: Novita Isoveli, musta
Puikot: 4 mm bambu
Ohje: Pocket Book Slippers

Kukka
Lanka: Novita 7-veljestä, punainen 587 ja fuksia 553
Koukku: 4 mm metallikoukku
Ohje: Omasta päästä

Langankulutus yhteensä 90 g

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Juhannusruusu-matto

KyJy #16
Aloitettu: 03.08.2011
Valmis: 15.08.2011

Ihastuin tähän mattomalliin jo aikoja sitten ja tein yhden luonnonvalkoisesta trikookuteesta. Tällä kertaa inspiraation iskiessä kävin ostamassa Lilli-ontelokudetta, joka olikin huomattavasti mukavampaa työstettävää kuin jäykähkö trikookude. Ontelokude tuntuu jalan alla mukavan pehmeältä, joten taidan seuraavaankin mattoon tätä laatua hommata :)

Mukava oli virkkailla tätä, saattaa olla, että joutuu vielä jonkun kerran tekemään :)
















Juhannusruusu-matto
Kude: Kauhavan kangasaitan Lilli-ontelokude, valkaistu 2,3 kg
Koukku: 8 mm muovikoukku
Ohje: Kauhavan kangasaitta (pdf)

Kuvauspaikka Kerimäen rautatieasema