keskiviikko 31. elokuuta 2016

Mustankirjavat miestensukat



Kahdella puikolla neulotuista sukista jäi harmaankirjavaa Kobra-lankaa yli, joten ajattelin neuloa tällaiset tummanpuhuvat raitasukat televisionkatselukäsityönä. Nämä valmistuivat nopeasti, sillä ovat malliltaan ihan perussukat. Mielestäni näistä tuli tosi kivat, ihan tyylikkäätkin.


Harmaankirjava lanka ei kuitenkaan aivan riittänyt miesten sukkiin, vaan sitä jäi uupumaan kahden raidan verran viimeisestä sukasta! No niinhän siinä jämäkerän tuhoamisessa taas kävi, että nyt minulla on sitä melkein aloittamaton kerä edelleen jäljellä :D 


Harmaa-mustaraidalliset miestensukat

Langat: Novita 7 veljestä musta ja Viidakko Kobra, yhteensä 130 g
Puikot: 3,5 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot
Koko: n. 43
Ohje: Omasta päästä / perussukka


maanantai 29. elokuuta 2016

Sukat kahdella puikolla



Olipas mukavaa käydä läpi kameran kuvia ja muistella kesäloman neulontahetkiä lapsuudenkodin verannalla.  Kuvausrekvisiittana pöydällä sattui olemaan Saara-mummon virkkaama valkoinen liina, jonka mallia jaksan edelleen ihastella. Kiireettömien päivien kunniaksi teki mieli kokeilla jotain aivan erilaista sukkamallia ja silmiini osui Rakas villasukka -kirjasta Marja Rautiaisen suunnittelemat Vauhtiviivasukat. Sukat on toteutettu kahdella puikolla neulomalla ja koottu lopuksi virkkaamalla värikäs sauma sukan taakse ja pohjaan.


Kahdella puikolla neulominen oli piristävää vaihtelua, mutta hieman hitaampaahan se oli, sillä jokatoinen kerros oli neulottava nurjaa jalkaterässä. Lankana minulla oli lähikaupasta löytynyt Seiskaveikan viidakko-sarjan Kobra, joka sopikin näihin aika mukavasti. Ohjeessa käytetyssä langassa oli hieman eri paksuus, mutta melko hyvin sain sovellettua paksummallekin langalle. Ainoastaan pituuden sovittaminen oli hieman haastavaa, joten näistä tuli itselleni 1-2 kokoa liian suuret. Harmi! [Jos joku 41-42 numeron jalan omistava haluaa tästä sukat itselleen, ilmoittautukoon allekirjoittaneelle ;)]


Halusin tehdä keltaiset kontrastiraidat, mutta en meinannut millään löytää oikeaa keltaista sävyä. Tuntui että kaikki markettien keltaiset olivat sitä banaaninkeltaista tai hieman oranssiin taittuvaa. Viimein löysin jostain verkkokaupasta tämän Regia Active -langan, jonka sävy (keltainen/lime 5966) oli mielestäni täydellinen.



Harmaa-keltaiset kahden puikon sukat

Langat: Novita 7-veljestä Viidakko, väri Kobra (890) ja Regia Active 6-säikeinen, yhteensä 104 g
Puikot: 3,5 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot ja virkkuukoukku 3 mm
Koko: 41-42
Ohje: Marja Rautiaisen Vauhtiviivasukat kirjasta Rakas villasukka (Sanoma 2014)
Ohje löytyy sähköisenä myös Lankavan sivuilta


perjantai 26. elokuuta 2016

Kirjovirkattu penaali


Päätin jokin aika sitten opetella kirjovirkkausen salat. Olin pitänyt sitä aina hyvin vaikeana ja tuskallisen hidasta työskentely näin aloittelijalla on. Aloitin kesäkassin tekemisen, mutta se odottaa jatkamisinspiraatiota. Tämän penaalin sain ilokseni kuitenkin valmiiksi, vaikka oman aikansa tämäkin projekti otti. 


Lankana olen käyttänyt tässä penaalissa Sandnes Garnin Mandarin Petit -lankoja mustana ja luonnonvalkoisena. Harmikseni en muistanut mitata, kuinka paljon tähän meni lankaa ennen metallisen vetoketjun kiinnittämistä. Kuvioon otin vinkkiä Pinterestistä löytämästäni kuvasta. Aluksi kuvio tuntui vaikeasti seurattavalta, mutta tekemisen myötä sekin alkoi luonnistua hieman sujuvammin. Vuorin ompelin puuvillakankaasta ja kiinnitin sen pussukkaan käsin ompelemalla, samoin kuin vetoketjunkin.


Tykkään tästä penaalista todella paljon ja mietteissä on jo muitakin kirjovirkkauksella toteutettuja juttuja syksyn mittaan toteutettavaksi! 

maanantai 8. elokuuta 2016

Pöllö-kaverimme


Tällainen pöllöpehmo/-tyyny alkoi muotoutua kun kaivoin esille kauan kaapissa pyörineet jämäkerät. Langat ovat paksua puuvillasekoitetta ja värit melko räikeitä, joten teki mieli tehdä jotain lapsellista. Olin jo pitemmän aikaa halunnut kokeilla krokotiilivirkkusta, englanniksi crocodile stitch. Googlen kuvahaun avulla kokeilin tehdä ja ihan siistiä jälkeä sain aikaan, vaikka en jaksanut mitään ohjeita nyt seuraillakaan aivan kirjaimellisesti. Jätin yläreunan avoimeksi ja tekaisin vanhasta t-paidasta vuorin noiden "höyhenten" kohdalle, sillä muuten täytevanu olisi pursuillut raoista. 


Silmät koitin tehdä ensin kokonaan virkkaamalla, mutta lopulta päädyin vanhoihin nappeihin, niin tuli siistimmän näköiset pupillit. Lopuksi ompelin silmät ja nokan paikalleen, täytin vanulla ja suljin yläreunan virkkaamalla. Tästä tuli lasten kesken hieman riitaa, kumpi saa pitää tätä huoneessaan, joten täytynee sopia vuoroviikot!