sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Farkku - shopping bag

 

Pitkästä aikaa jotain ommeltuakin blogiin! Oli taas kertynyt rikkinäisiä farkkuja sen verran, että ajattelin ommella niistä jotain. Tällä kertaa halusin hyödyntää mahdollisimman paljon farkunlahkeiden valmiita, tikattuja saumoja ja tehdä jotain simppelin tyylikästä.


Leikkelin kolmen farkun lahkeet suurinpiirtein saman levyisiksi suikaleiksi, ompelin yhteen ja tikkasin saumat keltaisenruskealla tikkauslangalla. Vuorikangas on joku vuosien takainen palalaatikkolöytö, lienee puuvillasatiinia tai jotain sen tapaista. Vuoriin ompelin suikaleen farkkua jämäköittämään kassin yläreunaa. Purin varovasti yhden taskun farkuista ja tikkasin sen vanhoja tikkausjälkiä pitkin vuoriin. Siitä tuli aika siisti, vaikka itse sanonkin.


Hihnat sain keinonahkaisen, vanhan olkalaukun hihnasta pätkäisemällä. Ne ovat ihanan reilun pituiset, joten laukkua pystyy kantamaan hyvin olalla, mistä tykkään. Viimeistelin laukun vielä kiinnittämällä siihen yksistä farkuista irrottamani nahkamerkin. Tämä oli kiva projekti ja olipa aika edullinenkin, mitään tarvikkeita en hankkinut varta vasten.




4 kommenttia:

  1. Ihananmallinen ja kivat nuo hihnat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) olen alkanut kirppiksillä katselemaan laukkuja vähän eri silmillä, olisi hyvää materiaalia tuunaushommiin. Harmi vaan ettei riitä säilytystilat hamstrata materiaalia jemmaan paljoakaan

      Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)