perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulukalenterihommia

Tänä vuonna sain inspiraation joulukalenterin tekemisestä jo kesällä. Neuloin hiljalleen 24 kappaletta pieniä villasukkia harmaan sävyissä. Sukat olivat joutuisia tehdä ja tulipahan ainakin tiimalasikantapään teko hyvin tutuksi tässä projektissa!



Kaverilta vitosella ostettu, vihreä, vanha ikkuna sai osakseen kevyen hiomisen, kolme kerrosta maalia ja taustalle nitojalla kiinnitetyn katiskaverkon. Siihen sitten ripustelin villasukat pienillä pyykkipojilla, joihin olin piirtänyt numerot. Lisäsin vielä valosarjan verkkoon taustalle. Täytteeksi sukkiin laitoin kaikenlaista pientä tilpehööriä, karkkia ja mukavia toiminnallisia tehtäviä. Mielestäni tästä tuli oikein sievä ja tyylikäs, lapset tykkäävät myös todella paljon tällaisesta vähän erilaisesta kalenterista!



Itse availen luukkuja vähän erilaisesta joulukalenterista. Viime vuoden joulukuussa osallistuin Taimitarhan joulukalenteri -yhteisneulontaan ja sain aikaan elämäni ensimmäiset kirjoneulesukat. Tänä vuonna osallistun taas ja sukat ovat hyvällä mallilla, melkein olen onnistunut pysymään aikataulussakin. On mukava nähdä, millainen kokonaisuus näistä syntyy ja valmistuvatko sukat jouluaattona kuten viime vuonnakin!

5. päivä

9. päivä

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno joulukalenteri ja itsetehtynä :)
    Ja kiva on tuo sukkakalenterikin, mutta nyt jätin väliin, kun tuntuu, että puuhaa riittää muutenkin näin joulun alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) lapset tykkäävät melkeinpä enemmän tästä itse tehdystä kalenterista. Sovimme, että ensi vuonna ostetaan korkeintaan pienet suklaakalenterit, eikä mitään pitkälle toista kymppiä maksavia kalentereita. Sukkakalenteri on tänä vuonna tuntunut enemmän velvollisuudelta, kuviot eivät ole ehkä niin kivoja kuin viime vuonna. Pitää kuitenkin nähdä kokonaisuus ennen kuin osaa sanoa, tykkäänkö vai en :)

      Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)