torstai 29. tammikuuta 2015

Harmaa torkkupeitto
Harmaa Andes -langasta virkattu peitto on valmis. Ohje on napattu Erika Knightin kirjasta Tyylikkäät silmukat. Oli hyvin selkeät ohjeet, joten tämä peitto onnistuu varmasti vasta-alkajaltakin. Muhkea lanka ja 8 mm koukku yhdistettynä yksinkertaiseen virkkausmalliin oli yllättävän joutuisaa virkattavaa, vaikka peitolle tulikin reilusti kokoa (167 x 127 cm). Yhdessä illassa virkkasi noin parinkymmenen sentin suikaleen, eli parin kerän verran. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen; sopii kodin väreihin ja käytössä on suloisen lämmin ja pehmeä.Mallivirkkausta kutsuttiin kirjassa köysivirkkaukseksi, reunus on virkattu puolipylväillä. Varasin reunuksen tekoon kolme viimeistä kerää ja mitoitus oli juuri passeli, sillä lankaa jäi vain 40 cm pätkä. Ei siis käytännössä yhtään jämälankaa!


Harmaa torkkupeitto

Lanka: DROPS Andes mix, tummanharmaa (0519), 1 470 g
Koukku: 8 mm metallivirkkuukoukku
Koko: 167 x 127 cm
Ohje: Erika Knight, Tyylikkäät silmukat -kirja

Köysivirkkaus
1. krs: 1 p 4. kjs:aan koukusta laskien, 1 kjs, 1 p seur. kjs:aan, *jätä väliin 1 kjs, 1 p seur. kjs:aan, 1 kjs, 1 p seur. kjs:aan, toista *:stä viim. kjs:aan, 1 p viim. kjs:aan lopussa, käännä työ.

2. krs: 3 kjs (=1. p), virkkaa [1 p, 1 kjs, 1 p] kaikkiin 1 kjs:n ketjuihin krs loppuun, 1 p 3 kjs:n ketjun päälle krs:n lopussa, käännä työ.

17 kommenttia:

 1. Aivan ihana peitto! Voi kun itsekin joskus moisen jaksaisi, mutta eipä taida kärsivällisyys riittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on paljon helpompi ja nopeampi tehdä, kuin sellaiset palasista yhdisteltävät peitot, joita olen itsekin kärsivällisyyden äärirajoilla joskus tehnyt. Suosittelen kokeilemaan paksua lankaa ja isoa koukkua, on nopeaa ja voi tv:tä katsellessa tehdä :)

   Poista
 2. Tosi kaunis lopputulos Miia! Näyttää niin seesteiseltä ja kauniilta teidän uudessa kodissa. <3 Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Petra! Mukavaa, kun kävit ja jätit kommenttia, aina piristää päivän :)

   Poista
 3. Tosi kaunis peitto! Ja ei yhtään jämälankaa! Siihen jos itsekin pystyisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maili! Minulla on ollut tavoitteena vähentää noita olemassa olevia lankoja. Vielä on kaksi isoa säilytyslaatikollista jäljellä. Ajattelin, jos alkaisi neulomaan lapasia ja sukkia jämälangoista "varastoon" ja veisi joulumyyjäisiin. Ei olisi ainakaan mitään paniikkia, että pakko saada valmiiksi nopeasti, kun tekisi pitkin vuotta :)

   Poista
 4. Mä olen tykänny tuosta kirjasta. Ku siinä on perusasioita niin ymmärtää hyvin . Pittääpä kaivaa tuo kirja ja katsoa tuota mallia. Virkkaus on aika uusi juttu mulle.kauniin peiton olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kokeile ihmeessä rohkeasti tätä mallia :) Katselin sitä isoäidinneliöpeittoakin samaisesta kirjasta, mutta ehkä jätän ajatuksen hautumaan, alkaa noita peittoja jo olemaan omiksi tarpeiksi..

   Poista
 5. Tosi kauniin torkkupeiton olet virkannut! Todellakin tyylikäs. Mullakin on tällä hetkellä jämälangoista sellainen vähemmän tyylikäs raidallinen torkkupeitto tekeillä neulomalla mutta olisi ihana tehdä myös tällainen hillitympi olohuonetta koristamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä kaipaa hillitympää ja välillä värikästä, pitää ehkä tehdä monta peittoa ja vaihdella tunnelman mukaan :)

   Poista
 6. Ihana! Olenkin etsiskellyt nopeaa peitto-ohjetta, taitaa etsintäni olla päättynyt!

  VastaaPoista
 7. Näyttää niin lämpimältä ja pehmeältä! Olen pitänyt torkkupeiton virkkaamista/neulomista liian isona projektina, mutta tämmöinen malli voisi olla tarpeeksi nopea. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia hamu ja Anselmiina! Eikun vaan kokeilemaan ja tekemään omaa peittoa. Mukavasti lämmittää jo tekovaiheessa tämä, joten sopii hyvin talven käsityöksi :)

  VastaaPoista
 9. moi,
  mistä löytäisin ohjeen tähän harmaaseen peittoon?
  kyselee Kristiina Berliinistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristiina 😊 ohje löytyy Erika Knightin kirjasta Tyylikkäät silmukat. Tekijänoikeuksien takia en voi ohjetta kopioida suoraan tähän, mutta mallivirkkauksen voin liittää tähän postauksen, kunhan pääsen syyslomareissulta kotiin 😊

   Poista
 10. Lisäsin köysivirkkauksen ohjeen, tarkastan vielä kotiin päästyä, että se on varmasti oikein :)

  VastaaPoista
 11. Hei, kuinka monta kerää lankaa tuohon peittoon menikään? :)

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)