perjantai 27. helmikuuta 2015

Rivinousua violetilla

Tällä kertaa sukkalangan väri valikoitui paletin violetilta puolelta. Jossain päin Internettiä olin törmännyt hauskaan "kerrosrivinousu"-malliin ja ajattelin tätäkin kokeilla, kun kerran lankaa ja intoa sukanneulomiseen riitti.Lankana käytin violetinkirjavaa Regian 6-säikeistä sukkalankaa ja vaaleanbeigeä Nallea. Aquarius-langalla tuli mielestäni kaunista, eläväistä pintaa. Toisin paikoin väri näyttää hieman haalistuneelta tai kuluneelta ja sopii mielestäni hyvin vaalean yksivärisen langan kaveriksi.


Varren aloitin valepalmikolla, joka on helppotekoista ja joustavaa. Valepalmikon kaavio löytyy esimerkiksi täältä: Ulla03/06. Kerrosrivinousun alkuperäistä lähdettä en tiedä, on tullut monessa paikassa vastaan ja alla oma sovellukseni. On muuten helppo ja tätä voisi kokeilla pelkällä kirjavalla tai pelkällä yksivärisellä langallakin. Varteen laitoin 65 s, joista kavensin viisi pois kerrosrivinousun alkaessa.


Kantapään kokeilin tehdä yksinkertaisella sileällä neuleella, mutta siitähän tuli aivan lörppö, joten päädyin taas tavalliseen vahvistettuun kantapäähän. Se on jämäkkä. Kärkikavennuksen tekaisin nauhakavennuksena. Näistä piti alunperin tulla kokoa 38, mutta minkäs teet, kun syntyy vaan 40 jalkaan sopivia. Kärkikavennukset olisi voinut tehdä lyhyemmällä kaavalla, mutta ei millään jaksanut alkaa purkamaan. Kyllähän nämä oikein hyvin omaan jalkaan tuntuvat sopivan!


Violetinkirjavat kerrosrivinousu-sukat

Langat: Regia 6-säikeinen Aquarius color (04911) ja Novita Nalle meleerattu beige (061), yhteensä 105 g
Puikot: 2,5 Knit Pro koivusukkapuikot
Koko: 40

Valepalmikko
1.-2. krs: *3 o, 2 n*
3. krs: *nosta ensimmäinen silmukka oikein neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein, vedä nostettu silmukka neulottujen yli, 2 n*
4. krs: *1 o, langankierto, 1 o, 2 n*

Kerrosrivinousu
1. krs: neulo koko krs oikein (yksivärinen lanka)
2. krs: *3 o, nosta 1 s neulomatta* (kirjava lanka)
3. krs: *3 o, nosta 1 s neulomatta* (kirjava lanka)

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia, kyllä näistä aika sievät tuli :)

   Poista
 2. Kyllä olet taitava käsistäsi ja idearikas :) t. Kummitäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kummitädille! On tämä mukava harrastus, välillä tulee kausia, ettei tule paljoa lankoihin koskettua, mutta nyt on taas inspiraatio päällä :) Terveiset Savonlinnaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kyllä hyvin istuvat sukat :)

   Poista
 4. Wau, todella kauniit sukat! Pitää kyllä päästä heti kokeilemaan kunhan saan kirjoneulelapaset pois puikoilta... Valepalmikko oli myös itselleni ennestään tuntematon juttu. Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva juttu, että tästä on jollekin hyötyä :) onpahan itsellekin kirjoitettu muistiin, jos joskus innostuu toisetkin tällaiset sukat tekaisemaan.

   Poista
 5. Tosi monet kerrosrivinousut on tullut nähtyä, mutta nää on ehdottomasti kauneimmat mitkä oon nähnyt, ja kiitos inspiraatiosta, toi valepalmikkoresori on kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Kyllä lämmittää mieltä kuulla, että on jonkin muunkin mieleen nämä tekemäni sukat. Ovat olleet hyvät käytössäkin!

   Poista
 6. Aivan ihanat nämä sinun sukat ja kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, että tästä ohjeentapaisesta on ollut iloa!

   Poista
  2. Kiitos! Mukava kuulla, että tästä ohjeentapaisesta on ollut iloa!

   Poista
 7. Olen kutonutkin kerrosrivinojsua. Nyt ajattelin taas kutoa, kun näin nämä ihanat sukat. Langanloppujakin on kertynyt jonkinverran. Jos sais vähennetä. Valkoinen lanka täyty ensin hommata, ja kutomaan

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)