lauantai 11. tammikuuta 2014

Kukkasia lumessa

Vihdoinkin! Nyt on talvi ja lunta, joten pääsin lopultakin kuvaamaan tämän peiton. Eihän Flowers in the snow -peittoa vaan voi kuvata mustanruskeassa kaamoksessa ;)


Peitosta tuli hieman pienempi kuin alunperin haaveilin, mutta olipas tämä isotöisempikin, kuin voin kuvitella. Nimittäin kun huolella halusi tehdä, jokainen langanpää tuli pääteltyä parsinneulalla ja sitä tekemistähän riitti (yli 1000 kpl pääteltäviä pätkiä). Pyöreitä lappusia syntyi 120 kappaletta, neliöksi ne muotoutuivat valkoisella ja samalla kerroksella yhdistyivät toisiinsa. Eri värisiä lankoja hurahti vähän reilu kilo tähän, pääasiassa käytin 7 veljestä, jota kätevästi lähikaupasta löytyi lisää, kun meinasi nöttöset loppua. Reunan sovelsin omasta päästä paria erilaista tapaa kokeiltuani.

Tykkään tästä peitosta kovasti, tätä katsellessa ei voi tulla kuin hyvälle mielelle. Jokainen löytää tästä peitosta myös oman lempivärisen tilkkunsa, lasten lempparipuuhaa etsiskellä mieleisimpiä väriyhdistelmiä :)


Flowers in the snow -peitto

Lanka: Novita 7-veljestä ym. eri värejä, 1 012 g
Koukku: 4 mm Clover Soft Touch
Koko: 115 x 140 cm
Ohje: Sols(tr)ikke -blogi


20 kommenttia:

 1. Kiitoksia Lankakeiju ja Enya :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten upea! Uskon kyllä että tulossa on ollut kova homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olihan siinä tekemistä, mutta oli kyllä todella kivaa noita tilkkuja virkkailla ja sommitella eri värejä, ettei vaan olisi kovin montaa samanlaista palasta tullut :D

   Poista
 3. Aivan ihastuttava ja kaunis peitto! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan peiton olet virkannut ystäväiseni. Kelpaa tuota ihailla ja hehkuttaa. :) Voi jos itsekin viitsisi...
  t: Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset KahviKaneli, Mari ja Petra <3

   Tämä oli vähän sellainen ikuisuusprojekti, välillä oli pitkiäkin aikoja, etten koskenutkaan tilkkuihin, mutta sitten taas inspiraatio välillä yllätti :)

   Poista
 5. Ihanan raikas väritys. Tykkään!

  VastaaPoista
 6. No kylläpä onkin hieno ja väri-iloinen peitto!!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis peitto!! Ihanan raikkaat värit:-)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille <3 kyllä pakkasen keskellä mieltä lämmittää kuulla, että muutkin tykkäävät :)

  VastaaPoista
 9. Vautsi! Tuo on ihana! Jotenkin minua aina kiehtoo tuo ympyrä-aihe ja pyöreät muodot yleensäkin. Olen itse virkannut Ilopilleri-peittoja lastenlapsille vuosia sitten ja tykkäsin siitäkin mallista. Tää on jotenkin keveämmän oloinen, kiitos ohjevinkistä, laitanpa muistiin.
  Liityin lukijaksikin blogiisi, kun täällä on muitakin ihania töitä.

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia Pilvikirsikka ja tervetuloa lukijaksi :) Kannattaa kokeilla tätä mallia, jos peittojen tekemisestä tykkää! Tuo tilkkujen virkkaaminen on kyllä joutuisaa ja virkkaamalla yhdistellessä ei tarvitse mitään ommella. Tämän peiton tein isommalle tytölleni (6v.), mutta ehkäpä joutuu pienemmälle vielä samanmoisen jossain vaiheessa virkkaamaan :)

  VastaaPoista
 11. Upea peitto ja kauniisti olet sen kuvannut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Riikka :)

   Kuvailua ja kameran käyttöä tässä harjoitellaan, mikäs sen mukavampaa kuin valmistuneiden tuotosten kuvailu. On kiva keksiä ja suunnitella kotosalla, että missähän tämän kuvaisi.. tai toisinpäin; jossain paikassa saattaa tulla mieleen, että täällä olisi kiva kuvata joku väkerrys :)

   Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)