perjantai 24. lokakuuta 2014

Aurinkoinen matto


Vihdoinkin tämä keväällä aloitettu ikuisuusprojekti on valmis! Oli kesällä pitkiä aikoja, jolloin ei jaksanut innostaa mattoilu, mutta nyt syksyn tullen sain taas uuden vaihteen silmään ja syyslomalla valmistui muutama viimeinen kerros ja viimeistelyt. Nyt on molemmille tytöille omiin huoneisiin matot. Tosin eivät vielä lattialle ole päätyneet, ensi kuun lopulla mattojen pitäisi päästä ihan uudelle lattialle neitien huoneita sisustamaan.Kude on Kauhavan Kangasaitasta tilattua ontelokudetta. Väri näytti tietokoneen näytöltä värikartalla paljon kirkkaammalta, mutta näin oljen värinen kudelaatikko postissa odotteli. Ihan nätti tämä vähän murretumpikin on, nyt kun silmä on tottunut. Maton mallia otin samaisen kudekaupan ohjeista, tein vain kuvio-osuuden ohjeen mukaan, loput kerrokset sovelsin, kun halusin isompaa halkaisijaa tavoitella. Joutui jonkunverran purkamaan, mutta aika kivuttomasti meni tämän maton kohdalla tuo lattialle asettuminen, kostutin kylläkin valmiina ja annoin kylppärin lattialla kuivua. Reunukseen tein vain kiinteä silmukka -kerroksen, eipä olisi kudettakaan riittänyt sen kummallisempiin röyhelöihin. Pikkuisen vajaa viisi kiloa meni kudetta, tarkan painon mittailen, kun muuton jälkeen puran pussista pois.

Nyt saa mattojen vääntäminen hetkeksi jäädä taka-alalle ja keskityn kevyempiin tekeleisiin, on aika rankkaa puuhaa ranteille ja muutenkin kömpelöä tuo isojen mattojen pyörittely. Seuraavaa inspiraatiota odotellessa..

Aurinkoinen matto

Kude: Kauhavan Kangas-Aitan Lilli-ontelokude, keltainen 7. (n. 5 000 g)
Koukku: 8 mm metallikoukku
Koko: Halkaisija 142 cm
Ohje: Lankava / Kauhavan Kangas-Aitta Oy:n Paula-matto (pdf)5 kommenttia:

 1. Upea matto. Hieno malli ja väri ja siististi virkattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Malli oli ihan mukava virkattava, reunaa kohden kävi tylsäksi, kun ei ole pitsiä reunempana. Tykkään kyllä itsekin, kun on melko simppelin näköinen :)

   Poista
 2. Tyylikkäin näkemäni virkattu matto. Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) ihana kuulla, että joku toinenkin tykkää

   Poista
 3. Todella upea matto. Tuossa on ranne ja sormet olleet lujilla .

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)