sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Siilitytöt


Nämä siilitytöt heräilivät tänä vuonna aikaisin talvihorroksestaan! Mietiskelin, mitä hauskaa voisi lapsille tehdä ja päätin kokeilla siililapasten tekoa. Näitä on näkynyt jo monta vuotta neuleblogeissa, mutta nyt vasta itse inspiroiduin. Suloiset maskotit näistä kyllä tuli.


En etsinyt mitään valmista siililapasten ohjetta, vaan pohjaksi tein peukalokiilalliset peruslapaset seiskaveikasta. Raidat tein, jotta siilien omistajat tunnistaisivat omansa helpommin. Pienemmät on tehty koon 110 cm silmukkamäärillä (varressa 32 s.) ja isommat ovat kokoa 130 cm (varressa 36 s.). Aivan sopivat tuli, vaikka en voinutkaan näitä keskeneräisinä sovittaa, sillä en halunnut pilata yllätystä. Pörröosan tein poimimalla varren yläpuolelta puolet kokonaissilmukkamäärästä ja neuloin pörrölangalla sileäneuleisen lapun, jonka kiinnitin lapaseen sivuista ja päästä ompelemalla. 

Rusetit sovelsin samoista langoista kuin varressa olevat raidat. Neuloin 10 silmukalla suljettua neuletta 13 kerrosta, ompelin päät kiinni aloitus ja päättelylangalla ja kiepautin loppulangalla keskeltä rusetiksi. En ole hirveän innostunut noista viimeistelyhommista, mutta söpö lopputulos kyllä palkitsi vaivan!


Tyttösiililapaset

Langat: Novita 7 Veljestä maitosuklaa (661) ja Schachenmayr Brazilia suklaanruskea (00010), pieniin yhteensä 50 g ja isompiin yhteensä 62 g
Koko: 110 cm ja 130 cm
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Ohje: Peruslapaset (Novita)


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kovasti ovat 5- ja 7-vuotiaiden neitien mieleen myös, isompi kysyi pariin otteeseen, ovatko nämä varmasti äidin tekemät, vai kaupasta ostetut :D

   Poista
 2. Voi miten söpöt siililapaset :)

  VastaaPoista
 3. Älyttömän söpöjä! Ihana blogi :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitoksia, niin tuli! Oli mukavaa luentotekemistä näiden neulominen ;)

   Poista
 5. Aika hieno oli tuo teidän seitsemänvuotiaan kommentti, "ovathan ne varmasti äidin tekemät?". Kertoo sen että käsintehtyjä juttuja arvostetaan teillä. Se on hieno asia.
  - Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) tyttöjä on aina kiinnostanut kovasti, miten mikäkin on tehty, onko käsin vai tehtaassa tehty jne. Viimeaikoina ollaan tutustuttu erilaisiin lankohin, villaan, puuvillaan, tekokuituun.

   Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)