perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulunpunaista ja vaaleanharmaata


Nämä sukat lähtivät villa-allergisen neulojaystävän lasten jalkoja lämmittämään. Talvinen tuotekuvaus tuottaa hieman hankaluuksia näin lyhyen valoisan aikaan, joten en saanut kuvia oikein hyvin onnistumaan, mutta jospa näistä saisi jotain selvää.Punaisiin sukkiin käytin kahden punaisen langan loput, sillä pitäisi neuloa lankalaatikon sisältöä hieman pienempään tilavuuteen tässä samalla. Mallin keksin omasta päästä; aloitin valepalmikolla ja varren tein loppuun kerrosrivinousulla, muuten perussukka on kyseessä. Harmillisesti punainen väri ei pääse kunnolla oikeuksiinsa näissä kuvissa.

Joulunpunaiset villasukat

Langat: Novita 7 veljestä punainen ja vähän viininpunaista, yhteensä 116 g
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Koko: 40
Ohje: Omasta päästäHarmaisiin sukkiin kokeilin hauskalta näyttävää Jules-sukkien mallia, jonka alkuperäinen ohje löytyy Ravelrysta. Näihinkin sukkiin löytyi lankakerä laatikosta, mutta juuri ennen viimeisen sukan kärkikavennuksia lanka päätti loppua kesken. Kävin kaupasta uuden kerän samalla värinumerolla, mutta se oli aivan kellertävän sävyistä. Eron huomasi selvästi, kun jatkoin sillä neulomista ja päätin etsiä vielä samansävyisemmän langan. Samassa kaupassa olikin eri värjäyserää olevia keriä ja niiden sävy oli onneksi melko lähellä alkuperäistä vanhempaa lankaa. Lopulta sain näistäkin omaa silmää miellyttävät sukat aikaan, hieman vain piti nähdä vaivaa!

  

 Vaaleanharmaat ruutukuvioiset sukat

Lanka: 7 veljestä vaaleanharmaa (047), 133 g
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Koko: 40
Malli: Jules-mallia mukaillen

Mallineuleen ohje:

1. krs: *nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 3 silmukkaa oikein*
2. krs: neulo koko krs oikein
3. krs: *nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 3 silmukkaa oikein
4. krs: neulo koko krs oikein
5-6. krs: *neulo 1 silmukka oikein, 3 silmukkaa nurin*

3 kommenttia:

 1. Kiitos <3 Nämä olivat mieleisiä ja nuori mies ei enää muita sukkia ole jalkaansa laittanut. Herra 12-v siis sai tosi mieleiset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kylläpä lämmittää mieltä kuulla, että sukat pääsevät heti käyttöön :) se on paras kiitos neulojalle!

   Poista
 2. Hei! Monta silmukkaa laitoit? Kiitos

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)