lauantai 19. maaliskuuta 2016

Poikittain neulottu pipo


Välillä teki mieli neuloa jotain muutakin kuin sukkia. Minulla oli pyörinyt pitkään lankalaatikon täytteenä pari kerää Novitan vaaleanruskeaa Kaiku -lankaa, enkä ollut sitä osannut mihinkään käyttää. Kaiku taitaa olla jo poistunut markkinoiltakin. Ihanan pehmeää tämä lanka joka tapauksessa on ja oikein mukavaa neuloa. Novitan arkistosta löytyi vähän tietoa: Kaiku on uusi ultrakevyt ja kuohkea yleislanka. Koostumukseltaan lanka on 40 % villaa ja 60 % akryyliä ja se sopii keveytensä ja riittoisuutensa ansiosta erinomaisesti isoihin neuletöihin. Puikkosuositus Kaiku-langalle on 6.

Malliin otin vinkkiä DROPS Designin Aberforth -piposta. Katsoin ohjeesta ainoastaan lyhennettyjen kerrosten tekemisen ja loput taas sovelsin omasta päästä. Yllättävän pitkään meni tätä tehdessä, sillä koitin tehdä aika tiiviistä jälkeä. Pelkän oikean neulominen meinasi käydä välillä yksitoikkoiseksi ja heräsi jopa pieni epäilys siitä, valmistuuko koko pipo näiden lumien aikaan ollenkaan...

Lopputulos on joka tapauksessa käyttökelpoinen. Alunperin piposta piti tulla omaan päähän sopiva, mutta vähän liian reilu tuli, joten miehen päätä tämä pääsi lämmittämään.


Vaaleanruskea ainaoikein-pipo

Lanka: Novita Kaiku, meleerattu ruskea (065), 92 g
Puikot: Pitkät bambupuikot 4 mm
Koko: Miehen
Ohje: Mukailtu Aberforth by DROPS Design

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)