tiistai 29. marraskuuta 2016

Aurinkoa marraskuuhun


Ihanan aurinkoinen, luminen, marraskuun lopun päivä houkutti pukemaan jotain värikästä näiden harmaiden säärystimien kaveriksi. Vähän puolen päivän jälkeen varjot ovat jo pitkiä ja päivänvalossa kuvailu on harvinaista herkkua.


Näiden säärystimien neulominen tuntui aika pitkäveteiseltä. Aluksi tein resorit 1 o kiertäen, 1 n, mutta ne eivät oikein istuneet nätisti ja tuntuivat liian kiristäviltä. Tein resorit uusiksi 2 o, 2 n -tyylillä ja niistä tuli paremmat. Mallineuleen kuvio on sama kuin Yhteishyvä-lehdessä olevassa polvisukkien ohjeessa. Malli on melkein sama, kuin perinteinen muurahaisenpolku, mutta siinä on kaksi "välikerrosta" kavennus-langankiertokerrosten välissä. En tehnyt mitään kavennuksia nilkkaa kohti, vaan nämä on neulottu tasapaksuna pötkönä, mallineule on joustavaa ja mukautuu hyvin jalkaan. 

Neuloskelin näitä tavallisilla, harmailla metallisukkapuikoilla, sillä paremat puikot sattuivat olemaan kiinni muissa töissä ja kylläpä eron huomasi selvästi: sormet ja kädet kipeytyivät jo hetken neulomisen jälkeen, eikä lanka tuntunut luistavan yhtä hyvin kuin hiilikuitupuikoilla. Paluuta vanhoihin puikkoihin ei siis ole näkyvissä, varapuikkoina saavat aikaansa enimmäkseen viettää.


Vaikka näiden säärystimien neulominen tuntuikin pitkästyttävältä, olen sillti tyytyväinen lopputulokseen. Näitä voi käyttää muhkeasti rutussa tai pitkäksi vedettynä, jolloin ulottuvat yli polven ja lämmittävät mukavasti.


Harmaat pitsisäärystimet

Lanka: Novita 7 Veljestä, harmaa (043), yhteensä 197 g
Puikot: 3,5 mm metalliset sukkapuikot
Koko: Pituus venyttämättä 50 cm
Ohje: Yhteishyvä, Neulotut polvisukat

2 kommenttia:

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)