lauantai 18. elokuuta 2007

Punainen palmikkokaulaliina

Neulerintamalla on viimeaikoina ollut hieman hiljaista yhden pienen neidin verottaessa aikaani melko tehokkaasti : ) Jotain olen kuitenkin saanut tehtyä, hitaasti mutta varmasti. Pukinkonttiin valmistui punainen palmikkokaulahuivi, jonka kaveriksi ajattelin vielä sopivan inspiraation sattuessa tehdä lapaset ja baskerin. Alkuperäistä ohjetta muutin vähän alussa kämmäiltyäni niin, että palmikossa kierto on 10 kerroksen välein, kun taas alkuperäisessä on 12 kerrosta väliä. No eipä tuo haittaa, tulipahan vähän pyöreämmät palmikot. Pituutta huivilla on huimat 2 metriä. Ihan suht hyvin onnistunut tekele tuosta tuli, vaikka käsiala ei olekaan mitään kaikista tasaisinta.
Palmikkokaulaliina

Ohje: Novita-lehti Syksy 2007 ekstra

Lanka: Novita 7-veljestä

Seuraavaksi olisi tiedossa sukkatalkoot. Ensimmäisenä ajattelin tehdä Eeville pitkät, reisiin asti ulottuvat villasukat kantoliinailua varten. Sitten pitäisi taas vähän yrittää saada kulumaan noita nurkkiin kertyneitä seiskaveikkoja ja nalle-lankoja. Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä on kivoja perus- ja kuvioneulesukkien ohjeita, joten taidanpa sieltä ottaa mallia : )

7 kommenttia:

 1. On tosi hieni malli.Ajattelin tehdä itsellekkin tuollaisen ja myös baskerin samasta lehdestä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, minulla oli myös aikeissa tehdä baskeri, mutta on vielä vaiheessa. Punaista Seiskaveikkaa olisi kuitenkin vaikka millä mitalla tuolla laatikossa säilöttynä, jos inspiraatio iskee uudelleen :)

  VastaaPoista
 3. Oli pakko käydä ostamassa punaista 7 veljestä-lankaa ja aloittaa kaulahuivin teko.En voinut vastustaa, kun sinun huivisi oli niin upean näköinen.Elikkä oli sinun syysi kun piti alkaa huivin teko =D
  Laitoin kirjoitukseeni limkin tähän sivulle, kerro jos saa olla siellä.

  VastaaPoista
 4. Tietenkin saa olla. Kiva vaan jos joku tännekin eksyy :)

  Eikun puikot vaan viuhumaan!

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Ihastuin kamalasti tähän malliin, mutta mulla ei oo tuota lehteä eikä netistä löydy ohjetta siihen. Oisko mahdollista saada siitä kopiota esim. sähköpostiin?

  VastaaPoista
 6. Hei,

  jostain syystä vasta nyt ilmestyi tämä kommentti uutena tuohon näkyviini, niin vastaus tulee vähän myöhässä :/ Tietenkin voin laittaa ohjeen sähköpostilla tulemaan! Koitan etsiä, josko löytyisi netistä tai voin skannata lehdestä.

  Edit: Jos sinulla on tunnukset Novitan sivuille, ohje löytyy polkua:
  Neuleohjeet -> Extrakuvastot -> 7-veljestä-extra -> malli 177

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)