torstai 22. syyskuuta 2011

Gerbera-peitto

KyJy #15
Aloitettu: 01.08.2011
Valmis: 12.09.2011


Tähänastisen elämäni suurin virkkaustyö on tämä tilkkutorkkupeitto. Oli kyllä niin mukavaa ja koukuttavaa tehdä tätä, että tekis melkein mieli aloittaa toinen samanmoinen heti perään :) Olen jo vähän katsellut lankanyssäköistä jämälankaa siihen malliin, että niistä voisi seuraava peitto syntyäkin, pitääpä ottaa kuva suunnitelmistakin jossain vaiheessa.

Tilkun malli tähän peittoon löytyi pienen etsiskelyn jälkeen saksankielisestä blogista. Etsiskelin juuri tällaista neliötä, jossa on pyöreä, tiivis keskusta ja tämä miellytti silmää kaikista eniten. En ole suomenkielisenä törmännyt tähän tilkkuun, joten taidan kirjoitella vielä ohjeenkin tähän, kunhan aikaa vähän liikenee.

Palat yhdistelin virkkaamalla kiinteillä silmukoilla samantien palojen valmistuttua, ensin 9 tilkkua riviinsä ja virkkailin yhteensä 12 riviä toisiinsa. Tilkkuja kertyi näin ollen yhteensä 108 kappaletta. Reunan viimeistelin parilla kerroksella kiinteitä silmukoita ja 4 silmukan nirkoilla.

Peitolle tuli kokoa 110 x 145 cm ja 7-veljestä lankoja kului yhteensä 1 400 g.Gerbera-peitto
Lanka: Novita 7-veljestä, musta (099), grafiitin harmaa (044), fuksia (553), punainen (587)
Koukku: 4 mm metallikoukku
Ohje: Mallivirkkaus: www.kasa-amend.com

19 kommenttia:

 1. Upea peitto! Ihanat värit. Oletpa ollut ahkera! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Lila ja jadekettu! Täytyy myöntää, että olen itsekin tyytyväinen, että sain välillä jotain näin isotöistä aikaan :)

  VastaaPoista
 3. Todella mahtava peitto, upean syvät värit!

  VastaaPoista
 4. Upea peitto, jo kuva lämmittää. On todella kauniit värit

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kehuista Emma ja Pirjo! Tämän hetken lempivärejä.. :)

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis peitto! Värit valittu upeasti. Harmi ettei oma kärsivällisyys riitä noin haastavaan työhön.

  VastaaPoista
 7. Mertsu ja Roina, kiitoksia kommenteistanne! Vähän kerrallaan kun tekee, niin kärsivällisyys riittää. Välillä tietenkin tein monta pienempää työtä valmiiksi ja välillä palasin täähn peittoon. En varmasti olisi jaksanut yhtä kyytiä tällaista pakertaa :)

  Vielä pitäisi jossain vaiheessa ottaa kuva, jossa peitto näkyy ihan kokonaan..

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana peitto, tykkään kovasti mallista sekä väreistä. Ja kiitti kivasta linkki-vinkistä, tuota tilkkumallia pitänee itsekkin testata.

  VastaaPoista
 9. Onpa ihanaakin ihanampi peitto!

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia Anne-Mari ja knea :) Eikun kokeilemaan vaan!

  VastaaPoista
 11. Toi on kyllä nätein peitto, jonka olen nähnyt ja väreinäkin mun suosikit! :) Ymmärtäisköhän noista saksankielisistä ohjeista tarpeeksi koettaakseen...

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia annmari!
  On tullut nyt muiltakin kyselyjä suomenkielisen ohjeen perään, joten ensi viikon alussa lupaan sellaisen tänne laittaa, kunhan pääsen reissusta kotiin :)

  Voisin piirrellä kaavion ja kirjoittaa sanallisen ohjen, jos sen jälkeen on epäselvää, noista saksankielisen blogin kuvista selvinnee viimeistään, miten on tehty :)

  VastaaPoista
 13. Upea! Tuota ihasteltiin juuri koko perheen voimin ja taas tuli into aloittaa uusi työ, on tuo niin kerrassaan upea, että minäkin haluan tuollaisen :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Noora! Vai että koko perheen voimin, huih :)

  Lupailemani ohje on hitaasti, mutta varmasti valmistumassa. Tällä hetkellä koitan opetella virkkuukaavion tekoa koneella, haastavaa saada pallerot ja pylväät suoraan! Mutta kyllä se vielä joskus valmistuu :)

  VastaaPoista
 15. Minä uskaltauduin illalla kokeilemaan saksaksi tilkun virkkuuta. Tai kuvien perusteellahan minä virkkasin, kun en sanaakaan Saksaa ymmärrä XD Muuten kaikki meni hyvin, mutt nuo miun lappujen "terälehdet" eivät ole ollenkaan niin pulleita ja herkullisia kuin siulla, eivätkä ne erotu muusta virkkuusta lainkaan. Kivan näköinen noinkin, mutta ei ollenkaan noin ihku kuin tuo sinun tekemäsi. Seiskavekka lankana minullakin ja vitosen koukku. Langankiertoja olin noihin terälehtiin laittavinani yhtä paljon kuin alkuperäisen ohjeen kuvissa, mutta ei tuota minun läpyskää voi krysanteemiksi kutsua :D

  VastaaPoista
 16. Nuo pallosilmukat pitää kyllä melko löyhästi virkata ja venyttää niitä langankiertoja reippaasti :) Ei kannata luovuttaa,siitä se lähtee sujumaan, kun käsiala sitten tasoittuu!

  VastaaPoista
 17. Juu, nyt näyttää jo paljon paremmalta, kokeilin nääs tehdä terälehtien väliin aina yhden ketjusilmukan, sitä en kuvista huomannut ja Saksaa kun en osaa, niin en tiedä kuuluuko tehdä, mutta nyt nuo näyttää sille mille pitää :) Purkuun menee jo tehdyt laput, on tuo ero niin huomattava. Kiitos kannustuksesta ja opastuksesta :)

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)