sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Hillityn värikästä tasaraitaaTämä Suomen kesä on ainakin tähän asti vaatinut viluisille varpaille lämmikettä, joten taas yhdet sukat valmistuivat puikoilta. Olen nyt toden teolla innostunut neulomaan sukkia, sillä ne nyt vaan ovat kaikkein käytetyin ja käytännöllisin neulottu asuste omalla kohdalla. Olen neuloskellut näitä nyt melko tavallisista villasekoitelangoista, mutta mieleni tekisi tehdä puuvillaisia lyhytvartisia kesäsukkia myöskin.


Ihastuin tähän langan väriin, sillä se muistuttaa jotenkin kasvivärjättyjen lankojen sävyjä. Regian kuusisäikeinen sukkalanka onkin jo hyväksi havaittu vanha tuttavuus, otin silmukkamäärät Nalle-langan taulukosta. Ajattelin todella pelkistettyä mallia, jotta langan värit pääsevät oikeuksiinsa mahdollisimman hyvin ja tällaiset niistä tulivat. Mallineuleeseen otin vinkkiä Ullaneuleen Honka-sukista, muuten sovelsin taas omasta päästä.


Kantalappuun tein tällä kertaa kuusi ainaoikeaa silmukkaa molempiin reunoihin, keskimmäiset silmukat tein sileää. Aika hyvin istuva ja hauskan näköinen kantapää tuli näinkin. Koitin täsmätä raidat niin, että tylsät värit jäävät kantapäähän ja kivastihan ne siihen kävivätkin. Pitkästä aikaa neuloin sukat yhdestä langasta, joten pääteltävää oli vain kaksi langanpäätä per sukka, ihanan helppoa!


Hillityn värikkäät tasaraitasukat

Lanka: Schachenmayr Regia Stripemania Color (6362 flowers) 95 g
Puikot: 2,5 mm Knit Pro koivusukkapuikot
Koko: 40
Ohje: Sovellettu Ulla 03/13 Honka-sukat

3 kommenttia:

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)