perjantai 18. syyskuuta 2015

Nellin peti


Perheeseemme loppukesästä kotiutunut Nelli-neiti tarvitsi oman pedin. Kauppojen pedit olivat niin kökköjä ja rumia tai todella kalliita, että päätin ottaa koukun ja kuteen käteen. Kaapissa oli vielä vanhaa valkoista Mini-ontelokudetta, josta olen joskus tehnyt mattoa. Eihän se jämäkerä riittänyt kuin hädintuskin pohjaksi, joten lisäähän sitä oli vyyhdin verran ostettava.


Malliksi muotoutui tällainen, kiinteillä silmukoilla virkattu, hieman luttana kori, jonka reunan käänsin kaksinkerroin jämäköittämään koppaa hieman. Minusta on kuitenkin mukavaa, että peti mukautuu kissan mukaan ja Nellikin on ottanut kopan hyvin omakseen. 


Ompelin koppaan pienen patjan vanhasta fleecepeitosta. Piirsin ympyränmuotoisen kaavan kopan pohjan mukaan. Kahdesta ympyrästä ja 6 cm leveästä suorakaiteen muotoisesta suikaleesta tuli juuri sopiva pehmuste. Täytin tyynyn pehmeäksi vanulla. Tästä tuli oikein rento ja huoleton peti, pehmusteen ja kopan voi pestä erikseen pesukoneessa, jos tarve vaatii.
Valkoinen kissanpeti

Kude: Lankavan Mini-ontelokude (valkaistu), 775 g
Koukku: 8 mm metallivirkkuukoukku
Koko: Halkaisija noin 40 cm
Ohje: Omasta päästä


7 kommenttia:

 1. Ihana peti, ja tykkään tuosta pehmustetusta pohjasta, voisi vaikka omalle minipiskille tehdä samantyyppisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) varmasti sopisi tällainen myös pienelle koirallekin, tuota reunan korkeuttahan voi ihan oman maun mukaan tehdä. Itsellä seuraavaksi kokeiluun pääsee paksumpi ontelokude, josta ajattelin iglumaista koppaa tehdä :)

   Poista
 2. Voi kun kivan näköinen peti, näyttää Nelli-neitikin nauttivan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Nelli kyllä tykkää tästä pedistä ja ilmeisesti paikka olohuoneen keskellä, rahin päällä on myös sopiva; välillä kun vähän raottaa silmiään, näkee, mitä muu perhe touhuilee :)

   Poista
 3. Voi kisu! Kivan näköinen kori ja irrotettava pehmuste on varmasti toimiva ratkaisu. Tuollaisen korin voisin minäkin tehdä... jos vain olisi se kissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä peti on kyllä ollut jokapäiväisessä käytössä ja hyväksi todettu, näitä voisi olla useampiakin, kisun lempipaikoissa. Voihan tällaisessa säilytellä vaikka pehmoisia lankakeriä ;)

   Poista
 4. Ihanaaa haluisin itrkkin tehä meidän kissalle

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)