torstai 29. lokakuuta 2015

Ylös, alas, sinne ja tänne

Olen pitkään vältellyt kirjoneuleiden tekoa. Syynä taitaa olla se, etten ole ikinä tarpeeksi tyytyväinen lopputulokseen, neulepinnan tasaisuuteen lähinnä. Tuntuu, että aina jostain kohdasta kiristää ja joku silmukka jää löysälle, puhumattakaan niistä langanjuoksuista nurjalla puolella... Olen kuitenkin jonkin aikaa katsellut vastaan tulleita kirjoneuleita sillä silmällä, että nyt olisi aika kokeilla, kunhan tarpeeksi simppelin näköinen kuvio vaan löytyy.


Tähän nuolikuvioon törmäsin eräässä villasukkaryhmässä ja ihastuin! Katsoin kuvasta, miten kuvio menee ja nappasin ensimmäiset käteen osuneet langat puikoille ja siitä ne lapaset lähtivät muotoutumaan.


Tein aloituksen ilman resoria ja siitä tuli tosi siisti, vaikka itse sanonkin. Aloitus meni jotakuinkin seuraavasti: kuusi kerrosta oikeaa, yksi kerros nurin, kuusi kerrosta oikein ja seuraavalla kerroksella käänsin aloituksen nurjalle kaksinkerroin ja neuloin puikolla olevan silmukan aloituskerroksen silmukan kanssa yhteen. Olipahan sekavasti kerrottu, varmaan tästä tavasta löytyy jostain ihan oikea ohjekin!

Lopputuloksesta tuli ihan ok, en vieläkään saanut kärjessä ja kavennuskohdissa kovin nättiä jälkeä aikaan, joten parannettavaa löytyy sieltä päästä. Hauskat tumputhan näistä kuitenkin tuli, käyttöön pääsevät!


Nuolilapaset

Langat: Novita 7 veljestä valkoinen (011) ja keskiharmaa (048), yhteensä 92 g
Puikot: 3,5 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot
Koko: Naisen
Ohje: Omasta päästä: aloituksessa 48 s = 6 x 8 s:n mallikerta


10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upeat! Minun mielestä ei lainkaan sinne tänne ... vaan Ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia :) Kylläpä mieltä lämmittää kuulla, että joku muukin tykkää

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta. Tosi kivat lapaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! Ajattelin, että tässä säilyy muistissa tuo kuvion piirros, eikä tarvita aina erikseen neuleesta laskea, jos tekee joskus toistekin :)

   Poista
 3. Kivan näköiset lapaset! Ja kyllähän tuo jälki ihan siistiltä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Yritin ottaa kuvat niin, ettei rumat kavennukset kovasti näkyisi :D

   Poista
 4. Hienot on ja heti luettuani sanan mallikerta, tekstiili puolen käyneenä rupesin ajattelemaan millaisella sidonnalla tuota voisi tehdä kangaspuilla! Ja totesin että tuohon nuolen kohdalle pitäisi ehkä tehdä sitoutumiskohta pisimpään lanka juoksuun. Tai kokeiltava kaksinkertaisena kankaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! Sepä olisikin mielenkiintoista nähdä, jos tästä saisi matonkin kudottua :) laittaisin tilaukseen!

   Poista
 5. Tosi sievät lapaset ja siistiä jälkeä :)

  VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)