keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Talvista neulahuovutusta

Lyhyellä kädentaitokurssilla syntyi edellisen postauksen kierrätysteoksen lisäksi muutama neulahuovutustyö. Kolmantena tekniikkana oli myös paperimassa, josta olen aiemmin tehnyt melko paljonkin töitä, joten tällä kertaa en käyttänyt siihen koviin paljoa aikaa.Tonttu Torvelon pohjalla, hieman pyylevänä vartalona on paperimassalla päällystetty lakkahillopurkki. Muotoilin paperimassalla kädet ja nenän, muuten muoto mukailee purnukkaa. Kuivuttuaan paperimassa maalailtiin pullopeiteväreillä. Tontun ylisuuri lakki on neulahuovutettu ensin tasona styroxlevyn päällä, jonka jälkeen se on kääräisty lakin muotoon ja sauma on pistelty kiinni.Parta on tehty huovuttamalla kevyesti valkoisia villasoiroja vieretysten ja kiinnitetty kokonaisena tonttuun. Tästä tuli kyllä veikeä kaveri ylisuurine lakkeineen ja pilkullisine tumppuineen!


Yhtenä kokeiltavana tekniikkana oli myös harsokuitukankaalle huovuttaminen. Tarkoituksena oli käyttää villaa hennosti, jotta läpikuultavuus säilyisi. Tällainen talvinen lumipallopuu minun harsonpalalleni muodostui. Tälle teokselle pitäisi vielä keksiä jonkinlaiset kehykset, ehkä etsin jotkin valmiit kehykset, joista otan lasin ja taustalevyn pois ja niittaan harson rimojen taakse... Eikö sovikin hienosti alkutalviseen maisemaan tämä lumipallopuu?


Pellavahuovalle kokeiluna muodostui tämä pannunalunen. En jaksanut hirveästi panostaa tähän, joten jälki ei ole aivan niin siitiä kuin olisi voinut olla. Tulipahan tehtyä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)