maanantai 16. toukokuuta 2016

Myrskyluodon sukat

 

Mietiskellessäni näille sukille nimeä sain kuulla, että säveltäjä ja muusikko Lasse Mårtenson oli kuollut. Mieleeni tuli heti Myrskyluodon Maijan sävelmä sekä maisemat saman nimisestä TV-sarjasta, jota katselin lapsena äitini kanssa. Jotenkin nämä karun harmaat sukat sopivat rantakivikolla kuvattaviksi, vaikka ei merellistä luotoa ollutkaan nyt lähettyvillä.


Malliin sain inspiraation netissä vastaan tulleista pitkistä polvisukista, joissa oli tämän tyylinen nappilista. Mallineuleen sovelsin erään pipon kaaviosta. Netistä löytämääni kuvaa tarkastellessa huomasin, että siinä oli virkattu napeille lenkit, minä tyydyin virkkaamaan vain "simpukoita", joiden päälle ompelin napit. Kehittelyä tämä malli vaatii vielä hieman; varsi hieman väljähkö, joustinneuleen voisi saada nätimmin jatkumaan pitsineuleena ja nappilistaa voisi himppusen verran siirtää taaksepäin. 


Mielestäni näistä tuli kyllä kauniit ja vähän maalaisromanttisetkin sukat. Näiden tekeminen oli yllättävän vaivatonta useasta työvaiheesta huolimatta, joten tätä mallia tulee varmasti tehtyä lisääkin!


Myrskyluodon sukat

Lanka: Novita 7 Veljestä keskiharmaa (048), 130 g
Puikot; 3,5 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot
Koko: 39-40
Ohje: Oma sovellus

6 kommenttia:

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)