maanantai 26. toukokuuta 2008

Lorukortti-askartelua

Osallistuin lorukorttivaihtoon tuossa joku aika sitten ja tässä on tulos : ) Värkkäsin kuusi tällaista korttia ja nyt odotellaan, milloin tulee minullepäin muiden tekemiä kortteja. Pitäis jossain vaiheessa ommella kunnollinen lorupussikin, niin vähän ajan päästä olis Eevin kanssa kiva leikkiä "Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa..."



Valkoinen bambuhuivi

Neuloin iltaisin tytön nukkuessa tällaisen huivin 50-vuotislahjaksi tuttavalle. Lopputulokseen olen tyytyväinen, lanka on oikein pehmeää ja malli oli nopeaa neuloa. Törmäsin ohjeeseen netissä ja lankana oli Novita bambu valkoisena. Tein huivin nelosen bambupuikoilla. Näköjään Bambu on nyt suosiossa täällä.



Feather and Fan Scarf

Ohje: langankierre -blogi
Lanka: Novita Bambu

perjantai 9. toukokuuta 2008

Kestovaippailua

Enpä olekaan tänne vielä kirjoitellut tästä meidän kestovaippaharrastuksesta. Silloin kun Eevi syntyi, oli heti tarkoitus ruveta kestoilemaan harsojen ja villahousujen kanssa. No kuinkas ollakaan, ei oikein mami jaksanut yhtään ylimääräistä pyykkikappaletta, joten harsot jäivät toimimaan mm. puklurätteinä. Seuraavaksi kokeiltiin Popolinin Easy Fix AIO -vaippoja, jotka olivat ihan älyttömän kankeat. Tytön jalat sojottivat sivuille päin, kun vaipat laitettiin päälle ja niinpä sa nekin jäädä laatikon pohjalle maleksimaan.

Nyt sitten tämän vuoden puolella kestoilukärpänen iski uudestaan ja hankin ensin pari Ipanat-taskuvaippaa ja sen jälkeen Myllymuksujen taskuvaippoja, jotka ovat käytössä osoittautuneet oikein ihaniksi. Itse olen tehnyt muutaman sisävaipan, joiden materiaalina on ollut college ja fleece. Niitä ei ole tullut pahemmin käytettyä, kun ei ole tarpeeksi ohkaisia villavaippahousuja. Pitäisi neuloa sellaiset, kun tuota hahtuvaakin on muutama kiekko odottelemassa inspiraatiota.

Uusimmat tekeleet

Tuossa on uusimmat ompelukseni, eli taskuvaipat, joiden päällys on kosteudenpitävää Pul-kangasta ja sisäpuoli hamppucollegea. Oikein pehmeät vaipat tuli. Lisäksi ompelin bambu- ja mikrofroteesta taiteltavia imuja. Noita kankaita on vielä kahteen punaiseen ja kahteen norsukuviolliseen vaippaan, joten pitäisi tässä taas joku päivä vähän ahkeroida.

Norsuvaippa oli tänään mukanani pääsykokeissa. Hain Käsi- ja taideteolliseen tekstiiliartesaaniksi, saa nyt nähdä, miten käy. Kovasti ainakin haastattelijat olivat kiinnostuneita ja kehuivat vaippaa hyvin tehdyksi. Harmi vaan, että yhdessä saumassa kone vähän turasi, enkä jaksanut sitä alkaa purkamaan, mutta eipä tuo näköjään kamalsti haitannut. Punaisessa vaipassa kone teki tepposet etutarran kohdalla, joten se pitää vielä korjata, kun seuraavan kerran otan koneen esille. Tuossa koneessa on kyllä jotain häikkää, kun turaa koko ajan. Olen sitä koittanut putsaillakin, mutta ei näytä siitä johtuvan. Pitänee vielä tutkia asiaan ja sitten viedä huoltoon, jos ei meinaa pelittää.

Lopuksi vielä vaippohin ja vähän muuhunkin liittyviä kuvia:

Hyvin sopii verhoon Myllymuksujen vaippa : )