keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Marimekko-käsityöpussi

Pitkästä aikaa jotain ommeltuakin tänne. Jotenkin tulee vaan blogattua noita neulomuksia ja virkkuuksia, pitäisi vähän ryhdistäytyä muidenkin tekniikoiden suhteen.

Idean tähän pussukkaan sain jostain blogista jo aikoja sitten ja se on jäänyt muhimaan mieleen. Kangas tarttui mukaan viime keväänä Marimekon Herttoniemen tehtaanmyymälästä ja nyt se alkoi kovasti puhutella. Mustavalkoisen markiisikankaan piristykseksi otin kirkkaan punaisen vetoketjun ja vuorin. Vähän jäi vielä parantamisen varaa tähän malliin, esimerkiksi tikkaukset päätyjen saumoihin pitäisi laittaa tukevoittamaan. Muuten ihan näpsäkkä pussukka yhden kerän ja lyhyiden puikkojen projekteille. Tykkään tuosta reilusta hihnasta, voi kantaa käsivarressa tai laittaa johonkin roikkumaan.

Itselle muistiin: kankaista leikkasin molemmista 32 x 42 cm palat ( 1 cm saumavarat joka puolella). 30 cm pitkä vetoketju.


Marimekko-käsityöpussi
Miehustakangas: Marimekko, Maija Isola 1962 "Praliini"
Vuorikangas: Eurokangas, Perla-puuvilla
Vetoketju: 30 cm Opti, 60 mm hammastus
Koko: 20 x 10 x 10 cm (+ hihna)
Ohje: Oma (ohjeita löytyy esim. Googlesta hakusanoilla "boxy pouch tutorial")

maanantai 3. lokakuuta 2011

Vadelmainen-setti

KyJy #18
Aloitettu: 05.08.2011
Valmis: 03.10.2011

Nelivuotiaan koossa tehdyille asusteille alkaa taas olla käyttöä. Pipoja ja lapasia on pesukori puolillaan joka päivä. Tämän setin piposta tosin tuli kypärämyssyn päällä pidettävää mallia, sillä lanka kutittaa aika tavalla. Pipo on tehty Silo-pipon (Taito 3/2009) ohjeella ja lapasiin on otettu mallia 110 cm peruslapasen ohjeesta. Lapasiin tein reilut varret, etteivät valu ja pipon koristin tupsukalla. Ihan käyttökelpoinen perussetti :)Vadelmainen setti
Lanka: Novita 7-veljestä, vaalea roosa (502) ja fuksia (553), pipoon yht. 48 g ja lapasiin yht 46 g
Puikot: 3,5 mm metallipuikot
Ohje: Kauhavan Kangasaitan Silo-pipo (pdf) ja Novitan Lapasen perusohje