perjantai 20. tammikuuta 2017

Kirjoneulepolvisukat lempiväreissä


Joulukalenterisukkien jälkeen teki mieli jatkaa vielä kirjoneuleen tekoa. Halusin suunnitella kuviot itse ja katsoa, miten käy. Kuviotkin valitsin päätäpahkaa, mikä nyt sattui näyttämään kivalta. Ajatuksena oli vuorotella valkoisen ja keltaisen pohjavärin kanssa varressa ja tehdä teräosa yksinkertaisesti, jotta sukka mahtuu hyvin kenkään.


Sinapinkeltainen ja harmaa ovat jo pitempään olleet lempivärejäni. Harmi vaan, ettei tuota sinapin väristä seiskaveikkaa enää löydy Novitan värikartoista, tipunkeltainen kun ei oikein säväytä.


Kuvioihin olen melko tyytyväinen. Nilkan kohdalle olisin voinut lisätä vielä yhden harmaan kuvion, jotta viimeinen kuvio ei olisi jäänyt niin "pantamaisesti" nilkan kohdalle. Näin jalassa ollessa huomaa, että olisi pituudenkin puolesta voinut jatkaa vartta vielä yhden kuvion verran.


Kerrosten vaihtumiskohta jäi mielestäni liian epäsiistiksi, joten kokeilin kirjoa siihen valkoisella langalla tuollaisia ketjusilmukan näköisiä pistoja. Mielestäni tästä tuli siistimpi näin ja kirjominen oli nopeampaa ja helpompaa, mitä etukäteen ajattelin. Tavoitteenani olisi kuitenkin vielä joskus saada aikaan siisti sauma ihan neulomalla, pitää treenata. Kavennukset puolestaan sattuivat mielestäni melko hyvin kohdilleen varressa. Aloitin 72 silmukalla ja kaventelin terää kohti 48 silmukkaan. Näistä tuli oikein mieleiset ja varmasti käyttöön päätyvät sukat. Taidan napata näistä sukista pari lempparikuviota ja toteuttaa seuraavat kirjoneulesukat pelkästään niitä toistamalla, katsotaan millaista jälkeä sillä tavalla tulee.Kirjoneulepolvisukat

Langat: Novita 7 Veljestä valkoinen (011), sinappi (288) ja keskiharmaa (048), yhteensä 203 g
Puikot: 3,5 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot 20 cm
Koko: 40
Ohje: Omasta päästä, osa kuvioista löydetty Pinterestistä