lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vadelmainen matto


Tämä matto on suunniteltu nuoremman tyttären toiveiden mukaisesti, eipä liene vaikea arvata neidin lempiväriä :) Varasin mattoa varten 4 kg pinkkiä kudetta, mutta nälkä kasvoi syödessä ja piti ostaa reunusta varten vielä kilon verran lisää. Malli on täysin omasta päästä sovellettu, joten "hieman" joutui tämä laiska lattialle sovittaja purkamaan, kun matto alkoi uhkaavasti aaltoilemaan. Reunukseen teki mieli kokeilla jonkin lehden mallia, mutta tässä sekin lopputulos: purkuun!


Ei se tekeminen ole aina helppoa, tämäkin matto odotteli pitkään keskeneräisenä inspiraatiota jatkaa ja valmistahan tästäkin tekeleestä lopulta tuli. Maton tilaaja ja tekijä ovat lopputulokseen tyytyväisiä.

Vadelmainen matto

Kude: Kauhavan Kangasaitan Lilli-ontelokude, pinkki S01, 4 800 g
Koukku: 8 mm metallikoukku
Koko: Halkaisija 140 cm
Ohje: Omasta päästä

torstai 5. kesäkuuta 2014

Värikylläisyyttä

Nyt voisi sanoa, että eipä ole enää harmaata. Hieman meni jopa liian värikkääksi omaan makuun tämä kesäkassiprojekti, eli tytöt saavat uuden lelujenkantokassin jälleen :)

Mallin nappasin vähän aikaa sitten ilmestyneestä Suuri Käsityö -lehdestä ja tätä oli tosi mukava virkkailla. Voisi harkita hieman hillitymmillä sävyillä tai mustavalkoisena vielä uutta yritystä mökkikäsityönä. Lankana oli ihanan pehmeä Gründl King Cotton (55% akryyli, 45% puuvilla). Kuutta väriä tuli käytettyä, kokeilun jälkeen jätin kirkaansinisen käyttämättä, sillä se oli jo ihan liikaa!

Sateenkaarikassi

Lanka: Gründl King Cotton (55% akryyli, 45% puuvilla), turkoosi (12), violetti (14), punainen (06), oranssi (05), keltainen (10) ja vaaleanvihreä (11), yhteensä 182 g
Koukku: 5 mm metallikoukku
Koko: korkeus ilman kahvoja 32 cm, leveys 27 cm
Ohje: Suuri Käsityö 5-6 / 2014, malli 47