keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kolme virkattua kassia

Kuvailin tänään tekeleitäni, jotka ovat viime aikoina olleet hyvin virkkauspainotteisia ja pitkään viimeistelyä vailla. Mitään näistä en luultavasti pidä itsellä, mutta tuollaisen pyöreän ajattelin tehdä itselle vähän lyhemmällä hihnalla varustettuna. Virkatut kukat ovat irrotettavia, liimasin taustaan koruneulan, niin voi käyttää muuallakin, jos haluaa.


Kesäkassi

Lanka: Novita Tennessee, ruskea n. 200 g, roosa 15 g
Virkkuukoukku nro 3,5
Ohje: Summer Sling Tote by Priscilla Hewitt
Kukka omasta päästä



Virkattu kassi (Ohje 22.)

Lanka: Novita Malibu (kaksinkertaisena), n. 300 g
Virkkuukoukku nro 5
Sangat: Sinelli
Ohje: Novita Kesä 2009, kuvio jätetty pois kun lanka ei riittänyt
Kukka omasta päästä



ET-kassi

Lanka: Novita Samos, farkku n. 300 g
Virkkuukoukku nro 4
Ohje: ET-lehti 10/2007

lauantai 28. maaliskuuta 2009

Minilapaset

Nyt on jäänyt käsitöiden tekokin aika vähiin. Olen tyäharjoittelussa saanut melkein yliannostuksen ompelua, neulomista ja virkkausta, niin ei ole kotona oikein enää innostanut tarttua puikkoihin. Mutta eiköhän se tästä.

Tällaiset minilapaset väkersin yhtenä iltana. Malli on omasta päästä, silmukoita 4 puikollaan, lankana Mandarin Petit.

Aurinkoista päivänjatkoa!

torstai 26. maaliskuuta 2009

Varvastaiteilua

Onpa taas ollut kiirettä, ettei ole ehtinyt tännekään kirjoittelemaan. Nyt pikainen kuvapäivitys tältä illalta. Tytär sai sormivärit ja niitä riennettiin kylppäriin kokeilemaan. Lopulta neiti päätyi tekemään vähän varvastaidetta.


Taiteilija työssään


Värivarpaat


Lopputulos

Kevät

maanantai 16. helmikuuta 2009

Kämmekkäitä

Innostuin osallistumaan Novita Neulomossa kämmekäsvaihtoon ja tällaiset vihreät sain aikaan. Lankana Eevin hupparista yli jäänyttä Woolia. Tykästyin näihin itsekin kovasti ja ajattelin jossain vaiheessa tällaiset neuloa omaan käyttöönkin. Nyt on puikoilla Terolle vähän miehekkäämmät kämmekkäät, laitan kuvan myöhemmin tähän samaan postaukseen.




Rinsessa-kämmekkäät

Koko: Naisen
Lanka: Novita Wool, vaaleanvihreä
Puikot: Nro 3 bambut
Ohje: Ulla 03/06

Tällaiset kämmekkäät sain Neulomon kämmekäsvaihdosta:


Miehelle tekaisin harmaasta seiskaveikasta yhdet myös:


torstai 29. tammikuuta 2009

Divari- ja kirppislöytöjä

Kävin tänään optikolla tilaamassa itselleni uudet rillit! Aika hurjaa, varsinkin kun ne ovat aika erilaiset kuin nämä nykyiseni. Viikon päästä pitäisi olla uudet lasit päässä.

Samalla pyörähdin kirppiksellä, josta löysin vihreänsävyisen Marimekon essumekon kokoa 90. Juuri passeli Eeville ensi kesäksi esim. legginssien kanssa. Hintaa tällä oli 5 €. Pieni tahra on edessä, mutta pitää koittaa jos lähtee pesussa, muuten on ihan uuden veroinen.


Vihreää Marimekkoa

Pyörähdettiin Teron kanssa divarissakin ja sieltä bongasin pari ihanaa käsityökirjaa. Ompelen Lapselleni-kirjassa (1972) on 2-6 -vuotiaille ihania liivihameita, joita nykyään tunikoiksi kutsutaan ja aivan hurmaavan duffeli-takin ohje. Pieneksi kirjaksi tuossa on mielestäni paljon ohjeita ja tietoa mm. kaavojen kuosittelusta. Kaava-arkkikin oli matkassa ja tosi hyväkuntoisena.

Kauniita neuleita kaikenikäisille -kirjassa (1980) taas oli muutama toteuttamislistalle pääsevä neule, joskin hieman nykyaikaisemmaksi muokattuna. Esimerkiksi yhtenä kappaleena neulottavan liivin aion tehdä itselleni vielä kevääseen mennessä.


Divarilöydöt

Taas Ailit ja pipoakin pukkaa

Välitöinä vähän isompitöisen tunikan neulomisen lomassa on valmistui pukinkonttiin muutama pipo, parit tossut ja yhdet sukat seiskaveikasta. Itselleni neuloin Ailin lapaset samalla ohjeella kuin aiemminkin olen tehnyt, mutta lisäsin yhden mallikerran varren jälkeen niin sain peukulle vähän enemmän väljyyttä. Nyt on juuri sopivat, kun käytän usein ohuita lapsia noiden alla. Ovat olleet kovassa käytössä, niin lanka on jo kuvaushetkellä hieman pörröttynyt.



Ailin lapaset

Koko: aikuisen
Lanka: Novita 7-veljestä, tummanruskea ja roosa
Puikot: nro 3,5
Ohje: Ulla 03/05

Peruspipo

Koko: aikuisen
Lanka: Novita 7-veljestä, tummanruskea
Puikot: nro 3,5
Ohje: Omasta päästä, aloituksessa 112 silmukkaa

Vihertävää päivää

Kuvailin tänään pitkästä aikaa tekeleitäni sekä kirppislöytöjä ja huomasin, että melkein joka kuvassa on jotain vihreää. Edellisessä postauksessa esittelmäni tomten-takki on ollut jo kohta kuukauden valmiina. Napit piti netistä tilata, sillä en löytänyt enää aikaisemin ostamiani nappeja ja halusin ehdottomasti puiset napit laittaa. En sitten loppujen lopuksi tehnytkään hihoja saumattomana, vaan purin ekan hihan ja tein uudestaan tasona neuloen. Tuli niin epätasaista jälkeä neljällä puikolla neuloessa, vaikka kuinka yritin kiristää lankaa puikkojen vaihtumiskohdassa. Oli kyllä ihanan helppo neuloa muuten ja varmasti tulen tekemään vielä useammankin tällaisen!



Tomten-takki

Koko: n. 86 cm
Lanka: Novita Wool, vaaleanvihreä vajaa 200g
Puikot: nro 3 bambut
Ohje: Knitting Without Tears, Elizabeth Zimmermann



torstai 1. tammikuuta 2009

Tomtenin lumoissa

Joulupukki toi minulle Elizabeth Zimmermannin kirjan Knitting Without Tears ja sieltä mallia ottaen aloitin neulomaan Eeville Tomten-takkia. Malli on tosi helppo ja neulotaan aina oikein -neuleella kokonaan. Pikkuisen meinasi olla tylsää neuloa tuota kappaletta kädentielle asti, mutta kyllä se meni televisiota samalla katsellen. Ohjeen mukaan takista pitäisi tulla melkein saumaton, eli vain hihan alapuolelle tulisi kiinni ommeltava sauma, mutta yritän kuitenkin tehdä nuo hihatkin saumattomana. Saa nähdä millainen lopputulos on, tässä keskeneräinen tekele: