tiistai 23. elokuuta 2011

Romanttinen laukku

KyJy #14 
Aloitettu: 31.07.2011 
Valmis: 23.08.2011

Kesäisin aina tekee mieli tehdä puuvillalangasta laukkuja ja kaikkia kivoja hörhelöitä. Laukun ohjeen löysin taas kerran Dropsin mallistosta, mutta sitä tuli kuitenkin jonkun verran muokkailtua. Virkatut hihnat jätin pois ja laitoin kaapista löytyneet kahvat. Tekisi mieli kyllä hankkia mustat kahvat tai petsata nämä vaaleat mustiksi, niin sopisi vähän paremmin väritykseen. Kassin pohjaa poimutin reippaasti, jotta sain siitä pyöreän pussimaisen.

Vuorin ompelu on esissä, kunhan ompeluinspiraatio iskee :) Mukava, tyttömäinen söpöstelykassi tästä tuli.Virkattu kassi

Ohje: Drops Design (muokattu)
Lanka:Garnstudio Drops Paris, kanerva 07, 220 g
Koukku: Virkkuukoukku 3,5 mm
Kahvat: Slöjd-Detaljer

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Jotain keskeneräistä

Seitsemän KyJy-työtä on täysin valmiina, muutama viimeistelyä vaille. Kolme työtä pitäisi blogata ja raportoida, kunhan ehtisi kuvailemaan :)

Yksi neulonnassakin tarpeellinen kapistus minulta on aina puuttunut, nimittäin kunnollinen, digitaalinen keittiövaaka, jolla voisi mittailla lankoja ja valmiita neuleita. Jos ensi viikolla saisi sellaisen ostettua, voisi tarkentaa langanmenekitkin töihin vihdoin :)

Mieleisimpiä keskeneräisiä töitä tällä hetkellä tuntuu olevan hieman kunnianhimoinen 9x12 palan kokoinen tilkkupeitto. Tällä hetkellä on tasan puolet tilkuista virkattu ja yhdistelty, eli aikaa tulee menemään vielä reippaasti. Olen TV-sarjoja katsellessa noita paloja lähinnä tehnyt, pari-kolme kappaletta illassa. En löytänyt tuon tilkun mallia suomeksi mistään, joten taidan tehdä tuohon ohjeenkin, kunhan peitto tästä valmistuu.

Dropsin uusimman malliston kuvien ilmestyttyä aloin odotella ohjetta tähän ympyräjakkuun. Näytti niin kivalta, että pakkohan se oli saada heti alulle englanninkielisen ohjeen turvin. Lankana omasta laatikosta löytynyt tummanruskea seiskaveikka, joten vähän piti tarkistella tiheyttä ja kokoa. Kaikista hauskin, eli tuo ympyräosuus on nyt tehtynä, vielä pitäisi pakertaa loput osat kasaan.
perjantai 19. elokuuta 2011

Baktus

KyJy #23
Aloitettu 08.08.2011
Valmis 19.08.2011


Halusin tehdä pienehkön, simppelin huivin, jota käyttää syystakin kanssa. Lankoja katsellessani teki mieli tehdä jotain vähän eläväpintaista, muttei pelkkää pätkävärjättyä. Taitoshopista tarttui mukaan Austermann Step lankaa violetinkirjavassa sävyssä ja Kanervan väristä Nallea löytyikin kätköistä valmiiksi. Näillä kokeilin ensin raidoittaa parin kerroksen välein, mutta päädyin kuitenkin tekemään kaksinkertaisella langalla.
Valmiiseen huiviin tekaisin reilun kokoisen kukan, jossa on hakaneulakiinnitys.. voi vaikka laittaa takin rinnukseen, jos siltä tuntuu :)

Baktus

Ohje: Strikkelise
Lanka: Novita Nalle, kanerva 085, Austermann Step, violetinkirjava 0157 yht. 135 g
Puikot: 5,5 mm pyörö
(kukassa 4 mm koukku)

Virkattu hattu

KyJy #12
Aloitettu 25.07.2011

Valmis 27.07.2011

Teki mieli tehdä kesäinen hattu pellavalangasta ja olin jo pitemmän aikaa haaveillut tästä Dropsin hatusta. Päädyin mustaan Drops Lin -lankaan ja nopsaanhan siitä hattunen syntyi. Lierin tein ihan ohjeen mukaan, mutta siitä tuli jotenkin kapeampi kuin ohjeen kuvassa, eikä yhtään niin kiva. Hetken pähkäiltyäni purin lieriä reippaasti ja virkkasin reunaan kerroksen piilosilmukoita jämäköittämään sitä vähän. Koristeeksi tein pyörylän, johon kiinnitin ison napin. Oikein mukava kesähattunenhan tästä tuli loppujen lopuksi.Virkattu hattu
Ohje: Drops Design
Lanka: Drops Lin, musta 82 g
Koukku: 3 mm virkkuukoukku

Pitsipalmikko-bolero II

KyJy #5
Aloitettu 10.07.2011
Valmis 24.07.2011Kun boleroiden makuun pääsin, piti tehdäkin heti toinen samanlainen perään. Tällä kertaa käytin vähän paksumpaa lankaa, eli 7-veljestä ja tulikin paljon sopivamman kokoinen. Täsmälleen samalla ohjeella kuin edellinenkin, hihojen pituutta sovittelin tehdessäni. Hieman kutittavainenhan tämä on, mutta varmasti tulee talvella ainakin pidettyä pitkähihaisten paitojen päällä lämmikkeenä.


Pitsipalmikko-bolero
Ohje: Drops Design
Lanka: 7-veljestä, fuksia 186 g
Puikot: 5 mm bambupyöröt