lauantai 28. helmikuuta 2015

Hiihtoloma

Nyt seuraa kuva-arvoitus: Mikä lieneekään tämänvuotisen hiihtoloman projektina puikoilla, kun materiaali näyttää tältä?


perjantai 27. helmikuuta 2015

Rivinousua violetilla

Tällä kertaa sukkalangan väri valikoitui paletin violetilta puolelta. Jossain päin Internettiä olin törmännyt hauskaan "kerrosrivinousu"-malliin ja ajattelin tätäkin kokeilla, kun kerran lankaa ja intoa sukanneulomiseen riitti.Lankana käytin violetinkirjavaa Regian 6-säikeistä sukkalankaa ja vaaleanbeigeä Nallea. Aquarius-langalla tuli mielestäni kaunista, eläväistä pintaa. Toisin paikoin väri näyttää hieman haalistuneelta tai kuluneelta ja sopii mielestäni hyvin vaalean yksivärisen langan kaveriksi.


Varren aloitin valepalmikolla, joka on helppotekoista ja joustavaa. Valepalmikon kaavio löytyy esimerkiksi täältä: Ulla03/06. Kerrosrivinousun alkuperäistä lähdettä en tiedä, on tullut monessa paikassa vastaan ja alla oma sovellukseni. On muuten helppo ja tätä voisi kokeilla pelkällä kirjavalla tai pelkällä yksivärisellä langallakin. Varteen laitoin 65 s, joista kavensin viisi pois kerrosrivinousun alkaessa.


Kantapään kokeilin tehdä yksinkertaisella sileällä neuleella, mutta siitähän tuli aivan lörppö, joten päädyin taas tavalliseen vahvistettuun kantapäähän. Se on jämäkkä. Kärkikavennuksen tekaisin nauhakavennuksena. Näistä piti alunperin tulla kokoa 38, mutta minkäs teet, kun syntyy vaan 40 jalkaan sopivia. Kärkikavennukset olisi voinut tehdä lyhyemmällä kaavalla, mutta ei millään jaksanut alkaa purkamaan. Kyllähän nämä oikein hyvin omaan jalkaan tuntuvat sopivan!


Violetinkirjavat kerrosrivinousu-sukat

Langat: Regia 6-säikeinen Aquarius color (04911) ja Novita Nalle meleerattu beige (061), yhteensä 105 g
Puikot: 2,5 Knit Pro koivusukkapuikot
Koko: 40

Valepalmikko
1.-2. krs: *3 o, 2 n*
3. krs: *nosta ensimmäinen silmukka oikein neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein, vedä nostettu silmukka neulottujen yli, 2 n*
4. krs: *1 o, langankierto, 1 o, 2 n*

Kerrosrivinousu
1. krs: neulo koko krs oikein (yksivärinen lanka)
2. krs: *3 o, nosta 1 s neulomatta* (kirjava lanka)
3. krs: *3 o, nosta 1 s neulomatta* (kirjava lanka)

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Siilitytöt


Nämä siilitytöt heräilivät tänä vuonna aikaisin talvihorroksestaan! Mietiskelin, mitä hauskaa voisi lapsille tehdä ja päätin kokeilla siililapasten tekoa. Näitä on näkynyt jo monta vuotta neuleblogeissa, mutta nyt vasta itse inspiroiduin. Suloiset maskotit näistä kyllä tuli.


En etsinyt mitään valmista siililapasten ohjetta, vaan pohjaksi tein peukalokiilalliset peruslapaset seiskaveikasta. Raidat tein, jotta siilien omistajat tunnistaisivat omansa helpommin. Pienemmät on tehty koon 110 cm silmukkamäärillä (varressa 32 s.) ja isommat ovat kokoa 130 cm (varressa 36 s.). Aivan sopivat tuli, vaikka en voinutkaan näitä keskeneräisinä sovittaa, sillä en halunnut pilata yllätystä. Pörröosan tein poimimalla varren yläpuolelta puolet kokonaissilmukkamäärästä ja neuloin pörrölangalla sileäneuleisen lapun, jonka kiinnitin lapaseen sivuista ja päästä ompelemalla. 

Rusetit sovelsin samoista langoista kuin varressa olevat raidat. Neuloin 10 silmukalla suljettua neuletta 13 kerrosta, ompelin päät kiinni aloitus ja päättelylangalla ja kiepautin loppulangalla keskeltä rusetiksi. En ole hirveän innostunut noista viimeistelyhommista, mutta söpö lopputulos kyllä palkitsi vaivan!


Tyttösiililapaset

Langat: Novita 7 Veljestä maitosuklaa (661) ja Schachenmayr Brazilia suklaanruskea (00010), pieniin yhteensä 50 g ja isompiin yhteensä 62 g
Koko: 110 cm ja 130 cm
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Ohje: Peruslapaset (Novita)


maanantai 2. helmikuuta 2015

Värikkään harmaat broken seedit


Näistä kahdesta kerästä lähti ajatus seuraaviin broken seed stitch -mallisiin sukkiin. Regian, Kaffe Fassettin värimaailmaa oleva harmaankirjava raitalanka pääsi luonnollisen, vaaleanbeigen Nallen kaveriksi näihin miestensukkiin ja hillityn värikästä vartta alkoi syntyä.


Kantapääksi tekaisin tutun ja turvallisen vahvistetun kantapään ja kavennukset nauhakavennuksena. Regian nelisäikeinen sukkalanka on hieman ohuempaa kuin Novitan Nalle, mutta ei haittaa ollenkaan tässä mallissa. Lankoja meni yhteensä tasan 100 g näihin, joten raitalankaa riittäisi kevyesti vielä toisiinkin raitasukkiin, pitää kokeilla erilaisella kaverilangalla ihan mielenkiinnon vuoksi joskus. Kirjavan langan raidat sattuivat tismalleen kohdilleen, joten ei tarvinnut pätkäistä lankaa yhtään toiseen sukkaan siirtyessä, tosin eipä näissä olisi haitannutkaan, vaikka värit olisivatkin jatkuneet eri järjestyksessä.Harmaankirjavat Broken Seed Stitch -sukat

Lanka: Regia Design Line by Kaffe Fassett, 4-fädig (03870) ja Novita Nalle meleerattu beige (061), yhteensä 100 g
Puikot: 2,5 mm Knit Pro -sukkapuikot
Koko: n. 43
Ohje: Broken Seed Stitch Socks (Ravelry)