keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Hyvää kevättä!



Kauneutta risukasasta (klikkaamalla suurenee!)

Neulekonekokeiluja

Työharjoittelussa ollessani pääsin pikaisesti toiseksiviimeisenä päivänä kokeilemaan neulekoneella neulomista. Onneksi en ehtinyt aikaisemmin kokeilla, olisi varmaan ompelukset jääneet vähemmälle huomiolle. Oli se kyllä kiva kapistus tuo neulekone! Työn jälki on tietysti teollisen oloista, mutta valmista tulee nopeasti. Se sopii paremmin kuin hyvin miun pitkäjänteisyydelle! Kyllä mie tuohon raitahuiviin tein yhden virheenkin, niin huomaa, että melkein käsinhän se on tehty.

Pari huivia tein ja niistä tuli tosi ihanan muhkeita, harmi kun ei enää ole pakkasia, mutta eiköhän niitä taas ensi talvena riitä. Lankojen merkkiä en muista, joten tarkkoja tietoja en voi kirjoitella tältä istumalta, pitää ottaa selvää. Huivit on kevyesti vanutettu pesukoneessa neulomisen jälkeen, niin ne ovat vähän tiivistyneet ja pehmenneet.



Mustaharmaa-raitaa



Marjapuuroista

Sateenkaari-sukat

Tulipa sitten heräteosteltua uutta sateenkaaren väristä seiskaveikkaa tuossa talvemmalla. Väreistä inspiroituneena tekaisin siitä sukat itselleni. Pitämättä tosin ovat pitkälti jääneet, sillä ovat vähän liian isot ja lörpöt miun makuun. Ja liian VÄRIKKÄÄT. Jännä juttu, miten sitä luulee osaavansa käyttää minkä väristä vaatetta tahansa, sukista nyt puhumattakaan, mutta silti..

Lankaa on vielä jäljellä, joten päätynee puikoille jossain vaiheessa, josko vaikka tekisi sukat numeroa 28 odottamaan ensi talvea. Kantapäissä käytin näissä sukissa kaksinkertaista pinkkiä Nallea, kun en jaksanut lähteä näitä varten ostamaan seiskaveikkakerää. Pitihän ne raidat saada jatkumaan oikein tuossa sukan päällä.



Sateenkaari-sukat

Lanka: Novita 7-veljestä, sateenkaari, Novita Nalle, fuksia

Puikot: 3,5 mm

Ohje: Omasta päästä

Mustia asusteita mättäällä

Pitkästä aikaa tuli pakottava tarve lähteä ulos kuvailemaan, eikä ihan hukkareissu ollutkaan. Vaikka kaikkialla on vielä melko harmaata, alkaa vähän hiirenkorviakin siellä täällä näkymään. Muutaman talven aikana valmistuneen neuleenkin heitin lempikiveni päälle ja nappasin vihdoinkin kuvat. Neuleita on käytetty ja sen kyllä huomaa, ei anneta sen häiritä.

Myssyn ohje löytyi netissä surffaillessa ja on pitkään ollut mielessä muhimassa, varmasti tulen neulomaan vielä toistekin tällä mallilla. Harmaa kukka on rintakoristeeksi joskus neulottu, ihme kyllä löysin vielä ohjeenkin Ravelrysta! Säärystimet tehty "pikaisesti" johonkin tilaisuuteen ja jatkettu myöhemmin.. ilmeisesti lanka olikin eri värierää ja sehän näkyy kuvassa, muttei niinkään jaloissa makkaralla ollessa. Ei ole oikein miun juttu tällä hetkellä näinkin ohuesta langasta tikuttaa.. Ehkä joskus on aikaa vielä!



Mario-myssy

Lanka: Novita Isoveli, musta

Puikot: 5 mm sukkapuikot

Ohje: Jatta Soheltaa -blogi

Harmaa kukka

Lanka: Novita Rose Mohair, vaaleanharmaa

Helmet: Tiimarin valkoinen helmisekoitus

Puikot: 6 mm pyöröt

Ohje: Ravelry



Perussäärystimet

Lanka: Novita Nalle, musta

Puikot: 3 mm bambut

Ohje: Omasta päästä