perjantai 25. marraskuuta 2011

Joogasukat

KyJy #21
Aloitettu 06.08.2011
Valmis 07.11.2011

Hurahdin vuosi sitten joogaan pitkän tauon jälkeen ja vanhan koulun viileässä jumppasalissa kaipailin lämmikettä jaloille. Tavalliset villasukat ovat siinä touhussa vähän epäkäytännölliset ja liukkaatkin, joten nämä joogailuun takoitetut sukat tulivat tarpeeseen. Tänä syksynä ei jooga sitten enää alkanutkaan, mutta innostus jäi silti elämään. Pitää etsiä uusi ryhmä vaikka pitemmältä matkalta, jotta pääsee taas harrastamaan :)

Langaksi löytyi jemmasta mukavan luonnonvärinen Nalle ja yksi kerä riittikin juuri ja juuri, 11 g jäi lankaa jäljelle. Näistä tuli juuri sopivan napakat omaan jalkaan, joten taitaa malli päätyä tavallisiksi sukiksikin jossain vaiheessa, mukava on ollut noita palmikoita tehdä pitkästä aikaa, kun olen jopa oppinut käyttämään merkkilankaa kerrosten laskemisessa..



Joogasukat
Lanka: Novita Nalle, vaalea beige (061) 89 g
Puikot: 3 mm metallipuikot
Ohje: Novita Kevät 2011

maanantai 7. marraskuuta 2011

Vauvanpeitto

KyJy #10
Aloitettu: 25.07.2011
Valmis: 30.09.2011


Nämä langat ovat pyörineet lankalaatikossa jo vuosia. Joskus tuli heräteostona ostettua vauvanpeittoa varten tällaista, vaikka ei todellakaan ole omaa silmää miellyttävää. Pari kertaa olin jo aloitellut ja aina purkanut pois tekeleen. Nyt ajattelin, että on ihan pakko saada nämä pois pyörimästä ja neuloin nurkasta aloitettavan peiton. Tarkoituksena oli neuloa kolme kerää lisäyksin ja sen jälkeen kaventaen, niin ei jäisi lankaa enää jäljelle ja hyvinhän tuo suunnitelma piti, 30 cm pätkä jäi. Keskelle piti neuloa jotain vähän mielenkiintoisempaa kuin ainaoikea meinasi käydä nyppimään tuon langan värin lisäksi jo alkumetreillä.. Reunuksen virkkasin piristämään peittoa vähän. Ei tätä kyllä kehtaa lahjaksi kenellekään antaa, on sen verran kammottavan värinen, mutta hyvinhän tuo kelpaa lasten leikkeihin tuollaisenaan :)




Vauvanpeitto

Lanka: Marks & Kattens Caramelle, (1780) 300 g ja Novita Miami, valkoinen 57 g
Puikot: 5 mm pyöröt
Ohje: Omasta päästä

Kuvauspaikka: Sulosaari, Savonlinna

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Siivouspäivä blogissa

Vihdoinkin sain kuvat takaisin paikalleen ensimmäisiin postauksiin vuodelta 2007. Olipa aika hurjaa kelailla vanhaa blogia takaisin niihin päiviin. Alkuunhan kirjoittelin myös perhe-elämästäni, mutta jossain vaiheessa tein päätöksen keskittyä vain käsitöihin tämän blogin tiimoilta ja poistin kaikki pelkästään perheeseen liittyvät höpinät. Vielä on siirrettävä mooooonta kuvaa vanhasta blogista uuteen, mutta se on lukijalle näkymätöntä hommaa, varmistan vaan sen, ettei kuvat katoa, jos ja kun suljen vanhan blogini.

Käytin blogia aluksi oikeastaan vain muistikirjana itselleni, mitä sitä olikaan tullut tehtyä ja miten. Paljon on jäänyt tekeleitä kuvailematta, kun ovat päätyneet uusille omistajilleen ennen kuin hajamielinen kuvailija on muistanut koko juttua :) Parista isommasta työstä voisi vielä näin jälkikäteen käydä nappaamassa kuvan, kunhan muistaa..

Kesäkuussa 2011 muutin blogin kanssa WordPressistä Bloggeriin ja aloin vähän aktiivisemman blogaamisen :) Edelleen koitan pitää tämän vain kädentaitoihin liittyvänä, mutta ehkäpä joskus käy liian suureksi kiusaus esitellä myös jotain muuta piristyksenä :)

Postauksia on kertynyt tämä mukaan lukien 116 ja olen saanut kesäkuun jälkeen monia ihania lukijoita ja käyntejäkin on kertynyt n. 4000 (eikä se edes laske omia käyntejä, hehe). Ja ennenkaikkea olen löytänyt aivan ihania blogeja, joita itsekin seurata!

Olen suunnitellut arvontaa tänne, mutta ensin on tehtävä arvontavoitto valmiiksi ;) Oikein mukavaa ja leppoisaa syyspäivää kaikille!

Luonto yrittää nähdä roskaamisessa jotain hauskaa

tiistai 1. marraskuuta 2011

Palmikkolaukku

KyJy #20
Aloitettu: 05.08.2011
Valmis: 31.10.2011

Viime talvena jo haikailin muhkeaa, neulottua laukkua ja nyt on viimein sellainen valmiina. Mukava malli oli tehdä, mitä nyt meinasi rueta nyppimään, kun langassa oli joka kerässä solmuja ja vielä loppui kesken. Olin jotain muuta työtä varten ostanut mustaa Isoveljeä ja osa keristä oli vajaitakin.. mie kun niin rakastan sitä lankojen päättelyä..

Noh, tyytyväinen olen lopputulokseen ja kivat napitkin löytyi paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä :) Aloitusta en tehnyt pyöröpuikoilla vaan pitkillä puikoilla edestakaisin neuloen lisäyksiin asti, sen jälkeen pyörönä. Tein laukusta myös ohjetta korkeamman palmikkojen osalta ja napinlävet siirsin hieman alemmas, etteivät napit tulleet reunan yli, niin kuin ihan ohjeen mukaan tehden meinasi käydä.



















 Palmikkolaukku

Lanka: Novita Isoveli, musta (099) 260 g
Puikot: Pitkät puikot 5 mm ja pyöröpuikko 5 mm / 80 cm
Ohje: DROPS Design

Kuvauspaikka: Sulosaari, Savonlinna

Lappuja ja rättejä

KyJy #11
Aloitettu: 25.07.2011
Valmis: 31.10.2011


Pienenä välipalatyönä ajattelin kokeilla, miten hyvin toimisivat merseroimattomasta puuvillasta tehdyt meikinpuhdistuslappuset. Tein ensin pari neulomalla, mutta alkoi hirvittää pääteltävien langanpäiden määrä jo niiden kohdalla, joten siirryin vikkelään virkkaamiseen. Ensin pari kappaletta kiinteillä silmukoilla virkaten ja loput vielä nopeammin pylväillä. Näistä viimeisistä tulikin paljon pehmeämpiä. Saa nähdä sitten, miten käytössä toimivat :)
Lankoina käytin kaksinkertaista bambulankaan ja paksuhkoa puuvillaa.




















Meikinpoistolappuja

Lanka: Drops Paris (07) ja Novita Bambu (580) yhteensä 60 g
Koukku: Virkkuukoukku 4 mm ja bambupuikot 3 mm
Ohje: Omasta päästä

Tuntui tuo työ niin kamalan pieneltä, joten neuloin kaksi tiskirättiä samoista lankalaaduista:


















Pinkki tiskirätti

Lanka: Drops Paris (07) 45 g
Puikot: Bambupuikot 4 mm
Ohje: Leaf Lace Washcloth (Ravelry)




















Vihreä tiskirätti

Lanka: Novita Bambu (000) 23 g
Puikot: Bambupuikot 3 mm
Ohje: Leaf Lace Washcloth (Ravelry)

Kuvauspaikka: Sulosaari, Savonlinna