lauantai 16. huhtikuuta 2016

Málaga-sukatVäriä keväiseen luontoon! Näitä sukkia on neulottu pitkään ja hartaasti, mutta nyt on vihdoin valmista. Olivatpa nämä sukat mukana lomareissullakin, mutta eihän siellä nyt varsinkaan ehtinyt neuloskelemaan, kun oli niin paljon nähtävää ja tehtävää muutenkin. Sukat ovat saaneet nimensä matkakohdealueen mukaan, sieltä löytyi katukuvasta ja luonnosta paljon näissä sukissa näkyviä värejä tähänkin aikaan vuodesta.


Ohut lanka vaati sormilta taas hieman totuttelua seiskaveikkojen jälkeen. Lanka on Hot Socks Diamond, joka on aivan ihanan pehmeää 4-säikeistä merinovilla/polyamidia (75/25%). Aloitukseen tein 76 silmukkaa, joista kaventelin 10 cm neulomisen jälkeen 6 x 2 silmukkaa aina 8 rivin välein. Nilkassa ja terässä on siis puikoilla yhteensä 64 silmukkaa, 16 silmukkaa puikollaan. Kantapää on tavallista sileää neulosta, 4 silmukkaa ainaoikeaa reunoissa ja sädekavennus löytyy varpaiden suunnalta. Varren joustimeen tein pienen jujun langannostolla, mutta ihan simppelit sukathan nämä ovat, ei näin räikeä lanka mielestäni kaipaakaan mitään koukeroita.

Käyn aina välillä katselemassa, miten paljon silmukoita siinä ja siinä tekemässäni sukassa olikaan ja mitkä puikot olivat käytössä. Tämä blogi on kyllä mukava keksintö, säilyy tällaisella hajamielisellä haahuilijallakin jotain faktaa tallessa!Málaga-sukat

Lanka: Hot Socks Diamond (07), 90 g
Puikot: Knit Pro Cubics sukkapuikot 15 cm / 2,5 mm (laminoitua koivua)
Koko: 40
Ohje: Oma

Joustimen mallineule

1.-3. krs: *2 o, 2 n*
4. krs: *langankierto, 2 o, nosta langankierto kahden edellisen s:n yli, 2 n*


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia :) nämä ovat kyllä mukavan pehmeät jalassa ja mahtuvat hyvin tennareihinkin, joten käyttöön pääsevät heti.

   Poista
 2. Hauskat hyväntuulensukat! Tykkään hirmuisesti tällaisista iloisen pirteistä sukkasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin näistä väripilkuista :)

   Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)