tiistai 14. kesäkuuta 2016

Raparperin sävyjä


Tämä lanka on odotellut vuoden päivät kesäsukkainnostusta ja puikoille pääsyä. Päätin vihdoin testata varrettomien kesäsukkien tekoa ja tämä Regian 4-säikeinen sukkalanka sopi tarkoitukseen vallan mainiosti. Langan värityksestä tulee mieleen alkukesä ja nuoret raparperinalut.


Tein sukkiin pienet 1 oikein 1 nurin -resorit ja aloitin samantien tiimalasikantapään. Olen oikein tyytyväinen kantapäähän, sillä siihen ei juurikaan tullut reikiä, joita tätä tekniikkaa aloitellessa meinasi aina ilmestyä. Nyt jotenkin hoksasin, miten saa tiimalasikantapään molemmat puolet saman näköisiksi ja siisteiksi. Apuna ja muistin virkistämisenä käytin Lankamaailman sukkaohjetta (pdf), josta löytyy myös muutaman muun kantapään ohjeet.


Huomasin sukkaa tehdessä, että tiimalasikantapäiset sukat sopivat melko matalaan ja kapeaan jalkaan, sillä näihin ei tule ollenkaan kiilakavennuksia, vaan terän silmukkamäärä on heti kantapään jälkeen "lopullinen". Äidilläni sattuu sopivasti olemaan pitkä ja kapea jalka, joten nämä sukat istuvat hänelle hyvin ja ovat kuulemma muutenkin mieleiset ja mukavan tuntuiset jalassa.


Raparperi -kesäsukat

Lanka: Schachenmayr Regia 4-säikeinen Etude Color (04892) Violin, yhteensä 43 g
Puikot: Knit Pro Cubics sukkapuikot 15 cm / 2,5 mm (laminoitua koivua)
Koko: n. 40
Ohje: Oma2 kommenttia:

 1. Kivat sukat :) ihanan kesäiset, haastan sinut kirja haasteeseen, voit tehdä vaikka jonknlaisen kirja esittelyn mistä otat malleja töihisi jos tämä ei nappaa!
  http://elonitaskukirja.blogspot.fi/2016/06/kirja-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! Minulla onkin juuri yhdestä sukkakirjasta yksi malli työn alla :) Kiitos haasteesta!

   Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)