keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Saara-mummon sukat


Viime viikonloppuna juhlittiin 90 vuotta täyttänyttä Saara-mummoani. Mummo opetti minua kärsivällisesti neulomaan, kun olin 6-vuotias. Muistan, miten minua kiukutti neuloessani ensimmäisiä silmukoita kahdella puikolla, kun silmukat meinasivat aina karata, enkä osannut pidellä lankaa. Mummon kannustuksella se ensimmäinen patalappu kuitenkin lopulta valmistui ja neulomisen taito alkoi vähitellen karttua.

Halusin neuloa mummolle 90-vuotislahjaksi sukat, sillä hän on neulonut elämänsä aikana ties kuinka monet sadat sukat meidän jälkipolvien varpaita lämmittämään ja nyt viimeistään oli hänen vuoro saada toisen neulomat sukat jalkaansa. Sukkien mallin sovelsin Novitan pitsisukkien ohjeesta Nalle-langalla neuloen. Koon arvioiminen oli hieman haastavaa, sillä halusin tehdä helposti jalkaan menevät sukat, jotka pysyisivät kuitenkin hyvin jaloissa. Onneksi koko oli juuri sopiva jalkaterästä ja mummon sorjan nilkan kohtaan tein vähän joustinneuletta parantamaan istuvuutta.

Oli mukavaa ja ilahduttavaa huomata, että heti juhlien jälkeen mummo halusi laittaa nämä sukat jalkaan ja otti samantien jokapäiväiseen käyttöön. Mikäpä sen palkitsevampaa neulojalle!

Saara-mummon pitsineulesukat

Lanka: Novita Nalle luonnonvalkoinen (010) yhteensä 94 g
Puikot: 3 mm KnitPro Karbonz  -hiilikuitusukkapuikot 15 cm
Koko: 36-37

2 kommenttia:

  1. Sievät sukat ja varmasti mieleiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) tämän lahjan saaja ainakin osaa arvostaa käsityötä

      Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)