lauantai 17. tammikuuta 2015

Broken seed lämpimillä väreillä


Muuttohommia puuhatessa tuli lankalaatikoissa vastaan jos jonkinlaista raitalankaa, joiden neulominen on vaan inspiraation puuttuessa jäänyt. Mietiskelin, miten pätkävärjätyn langan neulomisesta saisi vähän mielenkiintoisempaa ja muistinkin törmänneeni neuleblogeissa Broken Seed Stitch -mallineuleeseen, tähän vinkin nappasin Pilvisenä Päivänä -blogista. Mitään ohjeita en erityisemmin alkanut tutkimaan. Ohjeeksi riitti tällä kertaa, kun kerrottiin, että vuorotellen kirjava ja yksivärinen kerros, toisella helmineuletta, toisella sileää. Kuvasta päättelin, että kirjava lanka on se, jolla neulotaan helmineuletta ja aloin neulomaan.


Edellisistä sukista jäi sinapinväristä Nallea vajaa kerä, joten ajattelin käyttää sen Kukkaketo Krassin kaverina. Tulikin aika syksyisen ja lämpimän värinen kokonaisuus tästä yhdistelmästä. Silmukoita näissä on 56 varressa, ovat vähän reilun kokoiset omaan jalkaani, toivottavasti sopivat saajalleen. Kantapään tein vahvistettuna ja kärkeen sävelsin sädekavennuksen. Nämä sukat olivat oikein joutuisat neuloa ja toiset eri sävyisillä langoilla onkin jo puikoilla tulossa.


Broken Seed Stitch -sukat

Langat: Novita Nalle sinappi (288) ja Nalle Kukkaketo krassi (847), yhteensä 96 g
Puikot: 2,5 mm Knit Pro -sukkapuikot
Koko: n. 41
Ohje: Broken Seed Stitch Socks (Ravelry)


Posti toi äsken muutaman kirjan, jotka tilasin itselleni hieman jälkikäteisenä joululahjana. Näistä on helppo inspiroitua!


Kovasti alkoi houkuttamaan kirjoneuleet ja kirjovirkkaus, joihin neuvoja ja innoitusta löytyy Sukupolvien Slimukat -kirjasta. Olen ollut aina kiinnostunut vanhoista ja perinteisitä käsityömalleista, joihin olen tutustunut erityisesti karjalaisten mummojeni kautta. Aion ottaa tämän kirjan mukaan, kun menen seuraavan kerran mummojani tapaamaan, josko tästä löytyisi heille lapsuudesta tuttuja mallejakin.

Lankaleikki -kirjassa on kauniita ja oivaltavia neuleita. Haaveissani olisi vielä joku päivä venyttää pitkäjänteisyyttä kokonaisen neulevaatteen loppuun saattamiseen, joten nämä saumattomasti neulotut mallit kyllä viehättävät. Kirja on myös kaunista katseltavaa kahvikupposen äärellä.

Tyylikkäät silmukat -kirjassa on muutamia toteuttamiskelposia malleja, joissa kaikissa on käytetty hyvin maanläheisiä sävyjä ja yksinkertaista muotokieltä. Olin vähän pettynyt siihen, että melkein puolet kirjasta on perustekniikoiden selostamista. Ohjeet ovat kyllä hyvin selkeitä, löytyy niin sanallista ohjetta, kaaviota, kuin piirroskuvaakin.

10 kommenttia:

  1. Kauniit sukat :) pitääpä laittaa idea korvan taakse kun sukkalankajämälaatikko (onkohan toi yhdyssana? :D) alkaa jo kohta pullottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällä mallilla saa raidat mukavasti sulautumaan yhtenäisemmäksi, mutta hirveän paljonhan näihin ei lankaa mene, jos rinnalla kulkee yksivärinen lanka. Joutunee tekemään usemmat sukat siis :)

      Poista
  2. Ompa hauska malli! Täytyy ehdottomasti kokeilla, ja nuo sun värivalinnat on kyllä niin herkulliset ja itellekki mieluiset että taidan kokeilla samoilla yhdistelmillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Siitä vaan puikot suihkimaan, tästä väriyhdistelmästä varmaan saa vähän c-vitamiinia pimeyteen, jos oikein kovasti uskoo :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä! Olen viime aikoina tykästynyt värikkäisiin tekeleisiin, huomasin blogia taaksepäin kelaillessa, että viimeksi olen neulonut tai virkannut mustaa lankaa vuonna 2011 :D Ehkäpä sillekin taas aika koittaa, tällä hetkellä väreistä saa piristystä elämään.

      Poista
  4. Tulipas todella nätit sukat. Itse tykkään kovasti Broken Seedistä. Yhdet sukat olen sillä tyylillä vasta neulonut, mutta varmasti tulen neulomaan vielä lisää.

    Lankaleikki-kirjan haluaisin minäkin. Juuri nytkin on yksi Veera Välimäen malli puikoilla ja tykkään kovasti Veeran neuleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla oli tuo Lankaleikki lainassa kirjastosta, enkä olisi millään malttanut palauttaa sitä, joten pitihän se omaan hyllyyn sitten lopulta hommata.

      Poista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)